Сред разнообразието от стандарти на тв пазара се налага ново име, което обещава качествена промяна в начина, по който изглежда картината на вашите телевизионни екрани. Mini-LED ULED панелът постига революция със светлините с висок динамичен контраст, висока надеждност и голяма яркост в света на телевизията, като в същото време остава супер тънък. Диодите с размер по-малък от 0.2 mm осигуряват подобрено съотношение на контраста и по-наситени тъмни зони в сравнение с LCD панелите, осветявани от традиционните LED диоди.

Водещият производител на телевизори Hisense интегрира Mini-LED ULED и Mini-LED Pro дисплеите в своите водещи модели. Сред тях е серията U9, която впечатлява с някои иновации, които няма да оставят безразлични почитателите на качествената картина и домашното кино.

Mini-LED U9G на Hisense отговаря на стандарта UHD Премиум, което означава, че всеки пиксел е напълно оцветен, което произвежда много по-високо качество на картината в сравнение с телевизорите без сертификат.

На тези екрани черното е наистина черно: плътно, потапящо и малко мистериозно. FALD Pro (съкратено от Full Array Local Dimming Pro) e технология, която затъмнява подсветката зад части на екрана, които извеждат черни тонове. Налице са 1280 зони за локално затъмняване и яркостта на всяка зона може да бъде контролирана индивидуално. Така черният цвят не се губи на екрана независимо по кое време на деня и се изобразява като богат черен нюанс с автентични акценти и светлина. Увеличеният контраст подобрява качеството на картината в мрежата.

IMAX Enhanced е програма за лицензиране и сертифициране на висококачествени телевизори и проектори. Тя отговаря на внимателно определен набор от изисквания за производителност от инженерите на IMAX и DTS и водещите технически специалисти в Холивуд. С технологията IMAX Enhanced гледането на филми във вашата всекидневна ще ви създаде усещането, че сте в киносалон.

Dolby vision IQ и функцията HDR 10+ Adaptive пък помагат за настройване на картината в по-светли помещения: приятни за престой, но и развалящи удоволствието от гледането. Dolby vision IQ е сложен набор от софтуерни технологии, които играят роля за функцията Ambient Adaptive Light за адаптиране спрямо околната светлина. HDR 10+ работи със сензор за светлина, който е интегриран в телевизора. Той способства за настройка на картината на екрана в зависимост от светлината в стаята.

Истинското тв изживяване се формира както от картината, така и от звука, за да стимулира различните сетива. Телевизорът Mini-LED ULED U9G с аудио технология Multi-Channel Surround предоставя звук от насочените напред високоговорители, субуфера и насочените нагоре високоговорители, създавайки естествена, многоизмерна звукова среда. Всички предишни проблеми с неразбираем или идващ само от една посока звук са преодолени благодарение на Multi-Channel Surround, който ви поставя в центъра на аудио изживяването.

Подобни иновативни технологии изискват и фино оптимизиран софтуер, който да извлече максимума от тях. Hisense Smart VIDAA OS е специално проектирана да взаимодейства с телевизорите Hisense - по-бързо, по-лесно и по-отзивчиво. VIDAA е инструмент, който позволява работа както с тв канали, така и с персонализирано дигитално съдържание. Това е платформа за съдържание, която предоставя на потребителите уникално изживяване по техен вкус, предлагайки изобилие от най-добрите сериали и приложения като Netflix, YouTube, Prime Video и други. Технологията VIDAA е налична и при Mini-LED ULED телевизорите. Нейното предимство несъмнено са ексклузивните приложения и съдържание.

Снимки: Hisense