Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Помните ли черните дъски в училище, на които се пишеше с тебешир? Ако спадате към милениал поколението или следващо, най-вероятно сте станали свидетели от първа ръка на подмяната им с бели дъски за маркер. Е, отново е време промяна. Нека корпорациите също хвърлят едно око, защото това е чудесен инструмент и за презентации в офиса. Днес ще си говорим за Samsung Flip Pro.

 

На пръв поглед

Огромният интерактивен дисплей се предлага в четири размера: 55, 65, 75 и 85 инча, резолюцията е 4K при всички размери, опресняват се с 60 Hz, а ъгълът на видимост е 178 градуса. Тъчскрийн функционалността позволява писане, рисуване, скициране, което винаги е полезно, а в този случай до 20 човека наведнъж могат да използват екрана. Латентността е едва 26 ms, което би трябвало да гарантира плавно изпълнение на тези операции. Контрастът е 4000:1, а вграденият сензор за светлина настройва яркостта спрямо осветлението на помещението.

Използван е четириядрен Cortex A-72 процесор с тактова честота 1.7 GHz. Това може да ви прозвучи малко, но не забравяйте, че не говорим за телефон или компютър, а за устройство, направено да бъде продължение на тях. Вътрешното пространство за съхранение се равнява на 32 GB, а операционната система е Tizen 6.5, която е достатъчно интуитивна, така че и деца да могат да се оправят с нея.

Размерите могат да бъдат съпоставени с тези на телевизори, но ако трябва да сме точни – 75-инчовият модел е с параметри 1724 х 1026.3 х 89 мм и тегло от 59.3 кг. Габаритите на 85-инчовата версия са 1945.8 х 1151.1 х 89 мм и тежи 75.2 кг. Богатият избор сред размера на екраните е предназначен да пасне на всеки тип офис и да задоволи всеки вкус.

 

Един екран за всички нужди

Портовете, чрез които може да свързвате външни устройства, са: USB-A (3.0), USB-A, HDMI и USB Type-C. Последният е с PowerDelivery функция, което значи, че може да зарежда телефони, таблети, лаптопи и т.н. Има и Bluetooth свързаност, WLAN и се поддържа AirPlay 2, ако сте с продукт на Apple.

Samsung SmartView+ позволява сдвояване с до 50 различни устройства, за бързо преминаване през различно съдържание. Самият дисплей може да се раздели на 4 полета, всяко показващо независимо съдържание. 40-ватовата озвучителна система осигурява достатъчно силен звук, който може да достигне и до последните чинове на класната стая и да изпълни всяка конферентна зала.

OPS слотът на Flip Pro позволява на всеки компютър да се свърже с него независимо от марката и това предоставя възможност за интеграция с училищните информационни системи и специализирани приложения за обучение. Например има директен достъп до Office 365 пакета през уеб браузъра. Google Duo също работи безпроблемно, а може да използвате и камера на Logitech за по-качествена картина.

 

Неограничени възможности за образованието

Flip Pro разполага със задна дръжка за лесно движение, както и преден контролен панел за бърз достъп. Режимите на писалка и четка осигуряват реалистично усещане при писане, а изтриването изисква само плъзгане на пръста или дланта. В допълнение светлосивият цвят гарантира безпроблемно сливане с интериора на класните стаи.

С помощта на Samsung MagicINFO и SIS (School Information Service) до Flip Pro могат да достигат сигнали и предупреждения от училищната информационна система. Така по мигновен и естествен начин биват уведомени учителите и учениците за важни актуализации.

Samsung Flip Pro осигурява спокойствие с вградено антимикробно покритие, предотвратяващо растежа на микробите. Самият дисплей е обвит в слой против разбиване, което означава, че екранът няма да се разпръсне на хиляди частици, дори да бъде повреден.

 

Заключение

Samsung Flip Pro е нишов продукт с висока стойност за точната аудитория. Няма да го видите в дома на някой приятел и едва ли ще го купите за себе си, само че ползите му за училища, офиси и всякакви други предприятия са неоспорими.

С какво е по-добър от голям телевизор или проектор? С това, че може да комуникирате пряко с излъчваното на него съдържание. Учениците могат да пишат на него като на дъска, а представянето на проекти пред колеги и бизнес партньори ще стане много по-динамично и интересно.

 

Вижте още: Samsung Galaxy S23 Ultra – от всичко по много (ВИДЕО РЕВЮ)