Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Всъщност наградените дизайнерски решения, които ще видите по-надолу в материала, са изключително малка част, както и вероятно далеч не са най-доброто, което ще се хареса на всеки от вас. Но се постарахме да извадим няколко интересни предложения, някои от които може би познавате и сте срещали през годините.

Като медиен партньор на A’ Design Award, HiComm ще ви запознава периодично с напредъка в регистрациите, подробностите около конкурса, в който вземат участие хиляди дизайнери от цял свят, а накрая ще се радваме, ако някой от вас успее и да грабне награда в някоя от категориите. Организираният и провеждащ се в Италия конкурс обхваща изключително широк спектър от области, а участниците се оценяват и анонимно се преценяват от влиятелно жури от опитни учени, изтъкнати членове на пресата и утвърдени професионалисти, сред които и четирима българи. Наградата за дизайн не носи само временна слава, но и престиж, голяма публичност и международно признание. Каним ви отново да участвате в нея на този адрес. Регистрациите се правят тук!  

Накратко за конкурса като цифри само от миналата година. За сезон 2019–2020 бяха обявени 2094 победителя от 107 държави в 104 различни дизайнерски дисциплини! Записванията бяха внимателно оценявани от международно влиятелно жури, съставено от 218 утвърдени учени, изтъкнати членове на пресата, професионалисти в областта на креативния дизайн и опитни предприемачи, които посвещаваха много внимание на детайлите, докато гласуваха всяко участие. Резултатите от конкурса за дизайн се обявяват всяка година на 15 април, като има пет различни нива: платинено, златно, сребърно, бронзово и желязно.

Ето и няколко интересни числа за A’ Design Award

2 500 000 000 + импресии

115 341 752 посещения

128 300 регистрации

48 773 качени проекта

12 146 наградени проекта

1800 сайта

750 гости на галацеремонията

180 националности

212 съдии

110 категории

100 медийни партньори

40 езика

11 години

 

И още малко за самата награда

Лауреатите на A’ Design Award & Competition получават слава, престиж, признание, достоверност, публичност и международна осведоменост в допълнение към изчерпателен и обширен комплект екстри за победителите, който включва всичко, което евентуално би трябвало, за да продължите ефекта от успеха си. Комплектът „Победители в дизайна“ се нарича „Награда за дизайн“ и включва 3D принтиран метален трофей в черна луксозна кутия, годишник в цифров и принт вариант, отпечатан сертификат за дизайн в метална рамка, наръчник за победителите, който ви помага да извлечете повече от статута си на награден, безплатна покана за галавечер за двама души на церемонията по награждаване, безплатно участие и разпределение на място в изложбата на победителите (онлайн и физическо изложение в Италия), безплатен списък с продажби в SaloneDelDesigner, безплатно използване на услугите на DesignMediator, включване в BuySellDesign Network, безплатен абонамент за listof.net, безплатно листване в DesignMegaStore, достъп до Design Business Calculator, гарантирано публикуване чрез IDNN и DXGN Networks до 100+ списания, включително Design Interviews & DM Design Magazine, подготовка и разпространение на съобщения за пресата DesignPRWire, отзиви и оценяване на участия от уважаван състав на журито, доживотно лицензиране на логото на печелившите награди, дизайн на A2 плакати и техния печат за изложба, превод на 20+ езика, както и на международни PR услуги.

 

20 интересни победителя от наградите през годините

 

Pebble Heater 

Pebble е проектирана като отоплителна система за вътрешна и външна употреба. Системата се базира на нагряване на естествено оформени камъчета с различни естествени цветове и електрическо съпротивление. Продуктът е здравословен и овлажнява въздуха, освен това е икономичен и пести място с голямата си повърхност събрана малък обем.

by Hakan Gürsu

 

CURVE Residence 

Голямо U-образно пространство, формирано от столовете и облегалките в определена част на трапезарията, които не само създават интересна форма, но и определят личното пространство на трапезарията.

by Kris Lin

 

Electra Faucets

Революционният дизайн, при който няма отделна дръжка, привлича погледа поради своята елегантност и интелигентен външен вид. Цифровият смесител осигурява на потребителите свобода на движение в кухнята, като същевременно предлага поток от топла и студена вода, както и смесване. В предната зона има електронно управление с достъп до всички функции, като дори можете да откачите чучура и да го местите както ви е удобно.

by E.C.A. Design Team

 

Steam Tea Maker 

Кана за приготвяне на чай чрез преминаване на поток гореща вода под налягане и пара през подредени пластове. По-големият долен чайник се пълни с вода, за да заври, а след това преварената вода се изпарява към горния чайник, като бавно запарва чаената смес.

by Hakan Gürsu

 

Up Bathroom Collection 

Колекцията за баня, проектирана от Emanuele Pangrazi, показва как една проста концепция може да генерира иновации.

by Emanuele Pangrazi

 

Black Shadow H-E Concept Hydrogen-Electric Hybrid Motorcycle 

Комбинирайки стария стайлинг с нова и бъдеща технология, мотоциклетът предлага използване на водородноелектрическа система, съхранявана в конвенционалния корпус на двигателя, която в крайна сметка отделя само вода и въздух от ауспуха си.

by Mark Norton Menéndez

 

Raw Restaurant, Taipei Restaurant 

Уникалната особеност на дизайна е непрекъснатата естествена дървена конструкция, която се прелива из целия ресторант без очевидни колони и конструктивни елементи, които го задържат.

by WEIJENBERG Pte Ltd

 

SMRT IMAGE Lumica MRI AV System 

SMRT Image предлага двупосочна комуникация между пациенти и медицински специалисти, подобрени възможности за картографиране на изображения на мозъка и усъвършенствани аудио-визуални забавления за пациентите по време на MRI заснемането. Това осигурява предимства на всички страни, тъй като AV функционалността, която е съвместима с всички мултимедии, предлага успокояващо разсейване за пациентите.

by Boombang Inc. Design Team

 

Netatmo Welcome Indoor Home Security Camera 

Интелигентна камера за охрана на дома с разпознаване на лица. Когато членовете на семейството преминават пред камерата, тя изпраща имената им към смартфона на потребителя. Известява за непознати, а технологията е скрита в изключително тънкото и без бутони алуминиево тяло.

by Alexandre Moronnoz

 

Yoga 3 Pro Laptop 

Познатият ни Lenovo YOGA 3 Pro е взел награда за дизайн заради изключително тънкия и лек корпус, същевременно използващ топ за времето си софтуер и нов революционен дизайн на пантите.

by Lenovo

 

Barb Perfume Packaging 

Barb е марка парфюми за мъже, чийто дух е нетърпелив да пробие бетонните стени с граници далеч отвъд целия свят. Марката не използва лого, за да не противоречи на философията на свободния и безстрашен дух. Самият мъж е марката, а Barb е абсолютното продължение на личността на собственика си.

by Barb Team

 

Maxplo Tire 

Maxplo е концептуална гума за футуристични превозни средства. Пресечните големи протекторни блокове и стабилни раменни блокове осигуряват лесно управление, стабилност при висока скорост и сцепление по сухи пътища, докато периферните и триизмерни канали са насочени към изпомпване на вода изпод отпечатъка на гумата, за да се сведе до минимум хидропланирането и мокрото сцепление.

by Lee Jae-moon & Park Jae-pil

 

ageLOC Me Customized Skin Care System 

AgeLOC Me съчетава най-модерните формули за грижа за кожата против стареене на Nu Skin с интелигентно устройство за доставка за персонализиран ежедневен режим на грижа за кожата. Оценка, давана от специално приложение, отчита нуждите от ежедневна грижа за кожата, факторите на околната среда и личните предпочитания за определяне на конкретен набор от козметични продукти измежду почти 2000 комбинации.

by Nu Skin Enterprises

 

FUTURE ROOM @ Arab Media Forum 2014 

Арабският медиен форум през 2014 г. имаше особена 360° среда, включително подът и таванът, която беше контролирана чрез сензорен екран. Така посетителите буквално се чувстваха потопени в бъдещето.

by 2RISE® GmbH

 

Valtra T-Series Tractor Multifunctional Tractor 

Трактор, но не като стандартните. Има мега як дизайн, тиха и просторна кабина с добра видимост във всяка посока. Контролите са ергономични, което позволява на потребителя да се съсредоточи върху задачата, която е на дневен ред. Тракторът от серия Т4 е най-значимото събитие от 25 години насам за Valtra.

by Kimmo Wihinen - Valtra

 

K MUSEUM2 Watch 

Вътре в часовника има слоеве с различна дебелина, които създават необикновени пространства. Освен това дизайнът не включва стъкло, така че можете да докосвате часовника и да го чувствате като метален пръстен.

by Kai-Hsuan Liu

 

DigiLock Smart Bike Lock 

Digilock е велосипедна заключалка с вградена технология за четене на пръстови отпечатъци, осигуряваща просто и сигурно решение за всеки пътуващ с велосипед. Потребителят може просто да задържи бутона за четене на пръстов отпечатък за 3 секунди, след което да издърпа ключалката и тя ще се отвори. Можете да добавяте множество акаунти за споделен достъп и ниво на предупреждение за кражба.

by Tong Jin Kim

 

MiLLi SECOND Measure 

Рулетка за измерване, но с много як дизайн. MiLLiSECOND е произведена от алуминиеви слоеве, слепени с максимална прецизност. Потребителя има по-голям комфорт, тъй като пръстите му лесно съвпадат с отворите.

by Hidebumi Yamaguchi

 

Wave Bot Service Robot 

Wavebot е интелигентен сервизен робот. Той е оборудван с усъвършенствана технология SLAM (едновременно локализиране и картографиране), точно разпознаване на лица, естествено гласово взаимодействие и интеграция с видео облачна услуга. Wavebot може да бъде напълно автономен асистент в офиси, библиотеки, музеи и магазини, работещ като рецепционист, асистент за срещи или охрана.

by Te Zhang, Chen Wei and Ning Wang

 

Iberital Vision Professional Espresso Coffee Machine

Кафе машина с електронно управление, сензори и специални механизми, използваща нови материали и най-модерния интерфейс за комуникация на човека с машината.

by Andreu Carulla - Iberital

 

И накрая отново – не забравяйте да се регистрирате за участие в наградите, като посетите този линк. Подсещаме ви, че на 15 април 2021 година ще бъде публикуван и списъкът с най-добрите проекти!