Въпреки появата на новите PlayStation Xbox конзоли изглежда, че Nintendo Switch ще бъде отново обичайният заподозрян, когато става въпрос за поставяне на рекорди по продажби за периода от Черния петък до Коледа.

Прогнозата е на анализаторa Дейвид Гибсън от компанията Astris Advisory, който отбелязва, че доставките на Nintendo Switch за САЩ през октомври са скочили с 30 процента на годишна база. Според него това е отлично основание хибридната конзола да постави „луди рекорди“ този празничен сезон.

„Бъндълът на Nintendo Switch с Mario Kart 8 Deluxe е разпродаден в много търговски вериги“, казва той.

Гибсън отбелязва, че борбата на търговците за клиенти ще доведе до някои доста изгодни сделки за Nintendo Switch конзоли и игри. Така в САЩ много вериги предлагат бъндъли с игри и онлайн абонамент на намалени цени, а във Великобритания някои магазини намалиха базовата цена на конзолата с до 50 лири.

В своя последен финансов отчет Nintendo разкри, че е продал 12.5 милиона Switch конзоли за шестте месеца между април и септември 2020 г. Тези продажби означават, че към 30 септември общите продажби на Nintendo Switch вече възлизат на 68.3 милиона бройки и навлизайки в новата година, можем да очакваме тази цифра само да се покачи.

Снимка: Nintendo

Виж още: Вижте ексклузивен геймплей от няколко предстоящи PlayStation 5 игри (ВИДЕО)

Тагове: