Милиони геймъри се развълнуваха след неочаквания "анонс" на Grand Theft Auto VI, който дойде под формата на съобщение уж от Rockstar, тиражирано в онлайн компонента GTA Online. Видяха го множество хора, играещи на различни платформи, и някои дори успяха да направят скрийншотове.

От тях личи, че "анонсът" е простичък: "GTA VI идва през 2019 г.", гласи той и е придружен от официалния сайт на Rockstar. Компанията отдавна е доказала, че може да води неконвенционален маркетинг, и това ни кара да бъдем готови на всякаква изненада, но ако следваме пътя на логиката, едва ли анонсът е сериозен. Не очакваме да стане чак толкова неформално, а и близостта на премиерата с тази на Red Dead Redemption 2 не изглежда сериозно.

Нещо повече, съобщението се показва на PC, PS3 и Xbox 360, а това са трите платформи, за които GTA V поддържа модове, така че най-вероятно се касае за злонамерен хакер, решил да се пошегува на гърба на геймърите с техните очаквания. Отнема средно около пет години за Rockstar да пусне нова игра, така че идеята, че Grand Theft Auto VI ще излезе в рамките на 12 до 15 месеца, звучи абсурдно.