Ubisoft връща Assassin's Creed на мобилни устройства с Jade - ново заглавие, чието действие се развива в Китай около 215 г. пр.н.е. По този начин се запълва времевата линия между Assassin's Creed Odyssey и Origins и е проектирана да се чувства като част от основната серия, носейки познати елементи като паркур и всичко останало. Все още не е обявена датата на пускане на пазара и всичко, което Ubisoft показа, е класическата сцена с летящ орел над населено място.

Едно нещо, което знаем за Jade, е, че за първи път в поредицата ще поддържа възможността да създадете свой собствен герой. Няма информация за цена или потенциални микротранзакции за играта.

Ubisoft се опитва да направи Assassin's Creed пълноценно заглавие на мобилни устройства почти откакто съществува поредицата. Първият мобилен вариант беше Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles и излезе за Nintendo DS през 2008 г. с версии за iOS и Android през следващата година. Оригиналният Assassin's Creed междувременно се появи на PlayStation 3 и Xbox 360 през 2007 г. Оттогава имаше няколко мобилни игри Assassin's Creed, но Ubisoft не пусна заглавие за iOS или Android, свързано с поредицата от четири години.

В допълнение към Jade Ubisoft работи по игра, базирана на сериала по Assassin's Creed, който се насочва към Netflix. Разбира се, имаме и Assassin's Creed Mirage - новото основно заглавие, чието действие се развива в Близкия изток.

Снимка: Ubisoft

Виж още: Обявиха Assassin’s Creed: Mirage като новата част от прочутата поредица