Облачният гейминг е гореща новост в бизнеса с игри и Nvidia е на гребена на вълната. Според компанията нейната облачна услуга GeForce Now вече има над 1 милион играчи, които са или безплатни или платени абонати.

Платените абонати могат да играят всички игри с поддръжка на ray tracing дори ако не притежават видеокарта, която поддържа технологията. Nvidia предлага 90-дневен пробен абонамент, за който не заплащате, и ако останете доволни от услугата, го правите след това. Според Nvidia този преходен период е много важен, защото геймъри, разработчици и издатели могат да пробват пълното изживяване с минимална инвестиция.

Ако вече сте част от „зеления“ отбор, Nvidia ви готви още 1500 игри, които да станат достъпни през услугата. Сред тях ще има както инди игри, така и ААА заглавия като Cyberpunk 2077.

С други думи, докато Google Stadia е все още неубедителна, Nvidia има повод за задоволство с представянето на GeForсe Now. Това може да се промени, ако Google пусне обещаните ексклузиви за Stadia, но за момента Nvidia изглежда печелившият лагер.

Виж още: Майстор на кървавия хорър ще прави филма по Borderlands

Тагове: