Horizon Forbidden West излезе за PC и даде още една причина да не си купувате PS5. Милиони верни фенове си купуват всяко поколение конзоли PlayStation от оригиналния модел насам, но с преминаването на Sony към (закъсняло) пренасяне на повечето от ексклузивните си игри на PC просто не си струва да харчите пари за нова конзола, когато може просто да изчакате игрите, които искате да играете, да дойдат при вас.

Сега дойде ред на Horizon Forbidden West.

Разбира се, тъй като това е визуално впечатляваща игра от студио на Sony, важно е да видим как ще се представи на 8K платформа като тази, която сайтът Tech Radar е сглобил за тестове. Както можете да видите в полето със спецификациите, тази платформа остана почти непроменена повече от година. Това е така, защото тя продължава да бъде внушителна машина - и, което е изключително важно, графичната карта Nvidia GeForce RTX 4090, която върши по-голямата част от работата при игра, все още не е победена. Тя остава най-добрата графична карта, която може да се купи с пари.

Тъй като се носят слухове, че Sony планира да пусне по-мощна конзола PS5 Pro в близко бъдеще, която може да се насочи към 8K резолюции чрез комбинация от по-мощен хардуер и технология за увеличаване на резолюцията, Horizon Forbidden West в 8K на PC може да ни даде представа за вида на визуализациите, които могат да предложат бъдещите игри за PlayStation.

Това подсказва и пред какви препятствия ще се изправи Sony, ако PS5 Pro наистина ще се насочи към 8K резолюции. Въпреки че е на почти две години, графичният процесор RTX 4090 все още струва повече от първоначалната си стартова цена, която се колебае около 2000 долара. Макар че PS5 Pro вероятно ще бъде по-скъп от стандартния PS5, няма как да бъде дори наполовина от цената на графичния процесор на Nvidia - и това е, преди да се добавят разходите за другите необходими компютърни компоненти. По принцип в момента не можете да си купите достъпна машина за 8K игри, чиято цена да е подходяща за успех сред масовия потребител. Това е мащабът на предизвикателството, пред което е изправена Sony.

Едно от най-хубавите неща в инициативата на Sony за пренасяне на игрите им на PC, освен че дава повод да не харчите пари за PS5, е, че те обикновено идват с отличен избор от опции, ориентирани към PC, включително поддръжка на технологията за увеличаване на мащаба от Nvidia и поддръжка на ултрашироки монитори.

Horizon Forbidden West продължава тази серия, а за порта на играта за PC се грижи Nixxes Software, която се е занимавала с много предишни портове на PlayStation игри за PC.

Снимка: Unsplash

Виж още: Amazon въвежда опция за разпознаване на длани в телефоните

 

Тагове: