Миналата година Sony регистрира домейна „thelastofusmovie.net”. Това беше сериозно доказателство, че компанията обмисля да превърне хитовата игра във филм, което e повече от приятна вест. За съжаление с това се изчерпваше цялата информация, която имахме. Това вече не е така. Според Deadline Hollywood екранизация наистина ще има.

 

Screen Gems, продуцентска компания, собственост на Sony, е подписала договор с Naughty Dog, а Нийл Дръкман, творческият директор на играта, ще адаптира сценария за бъдещия филм. Споменава се, че в проекта ще вземат участие и президентите на гейм студиото (Еван Уелс и Кристоф Балестра) и гейм режисьора Брус Стралей.

 

„От момента, в който играта се появи, водихме преговори с множество компании, с които да осъществим екранизацията, но не можехме да открием по-добър партньор от Sony, който да споделя нашето творческо виждане и високи стандарти“, коментира Еван Уелс. Участие в проекта ще вземе и Сам Рейми („Спайдър-мен“ 1-3), който ще бъде продуцент от страна на Sony. Все още е много рано за премиерна дата, но добрата новина е факт – филм ще има.


Творческият директор на "Uncharted" напуска Naughty Dog

Тагове:
Още от Play