Всеки път когато някой заговори за Telltale Games тези дни, имам чувството, че ритаме труп. Фалитът на компанията на 21 септември тази година беше крайно публичен и болезнено скандален за всички работещи в студиото от Сан Франциско. Разбираемо е. Разработчиците получиха едва 4 часа, за да освободят сградата - без каквото и да е предупреждение или заплащане, с което да покрият живота си в един от най-скъпите градове в света.

Имаше само два проекта, които знаехме, че Telltale Games ще се опита да завърши. Единият вече излезе - Minecraft: Story Mode, разработвана в партньорство с Netflix. Сега е ред на същинската лебедова песен на студиото да започне - в лицето на последните два епизода от играта, която направи Telltale известни - The Walking Dead.

След унизителния фалит на студиото, Skybound, компанията на създателя на “Живите мъртви” Робърт Киркман, закупи правата и всички досега създадени асети от The Walking Dead: The Final Season. Сега студиото на Киркман започва да изпълнява обещанието си и наистина ще издаде 3-ти и 4-ти епизод от финалния сезон на интерактивния разказ на Telltale.

Епизод 3 носи името Broken Toys (“Счупени играчки”), ще излезе на 15 януари и ще ни представи предпоследната глава от историята на Клементайн. Вижте какво може да очаквате от него в трейлъра.

Тагове:
Още от Play