Игрите с битки и насилие все по-малко присъстват в анонсите по време на голямото изложение Е3 и ново проучване на Games Industry открива, че 1/3 от всички демонстрирани заглавия могат да се считат за ненасилствени.

За сравнение на Е3 2019 само 17 процента нямаха насилие и повечето от тях бях малки инди заглавия. Изследването обхваща 349 игри от големи и малки издатели, като Nintendo, Ubisoft и Microsoft, Devolver Digital и др. 115 от тези игри се считат за ненасилствени, като за целта трябва да отговарят на няколко основни критерия: убиването на други персонажи да не е задължително, докато игри с минималистично изобразяване на конфликта като битките в игрите с картите не се считат за насилствени.  

Сред представителите на пацифистката категория са рейсърът Forza Horizon 5, музикалната Rocksmith+, състезателната Riders Republic и др.

Фокусът извън насилието е похвален, но не трябва да забравяме, че повечето от нас играят, за да избягат от скуката и ограниченията на ежедневието, така че въображението на дизайнерите и играчите никога не трябва да бъде ограничавано.

Снимка: Ubisoft

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

Още от Play