Първите студенти от Стажантската кампания 2006 на БТК и vivatel от днес са на работа в двете компании. 1 500 студенти кандидатстваха по програмата, която за втора поредна година предоставя възможност на българските студенти да трупат опит чрез платен летен стаж.

До момента кандидатите са преминали предварителните тестове и вътрешните интервюта с представители на компаниите. Най-много са кандидатите за направление Маркетинг, продажби и дистрибуция, следвани от Изграждане и поддържане на мрежи и Човешки ресурси.

Програмата за летни стажове е ориентирана към студенти, завършили 2-ри курс на обучението си в телекомуникационни, информационни и бизнес специалности.

През 2006 година общо 150 студенти ще проведат летния си стаж в БТК и vivatel. Стажовете започнаха на 03.07.2006г. като тяхната продължителност е между един и три месеца, в зависимост от желанието на стажантите и направлението, което са избрали.

Тази година студентите имаха възможност за избират къде да работят. Дейностите по програмата за концентрирани не само в София, но и в други центрове в страната. По този начин БТК и vivatel създават най-добрите условия за студентите да комбинират лятната си ваканция с практика по специалността и да натрупат ценен опит.

Както през изминалата година, предварително определени и обучени ментори от БТК и vivatel ще работят заедно със стажантите. Те ще подпомагат и мотивират младежите, както и ще им предават практически познания по най-полезния начин. В края на стажа менторите ще изготвят детайлен доклад за работата на стажантите и ще дават препоръки към тях.

Началната фаза на тазгодишната стажантската програма се проведе в партньорство с 11 кариерни центъра в най-големите висши учебни заведения. Сътрудничеството с тези университетски структури даде възможност на БТК и vivatel да се приближат максимално до студентите и да улесни кандидатите в комуникацията им с работодателите. Специалисти от кариерните центрове консултираха студентите при избора им за най-подходящ летен стаж.

Тагове: