Сигурно се чудите защо обложката на епизод 11 е по-различна? През последните години генерираните от AI изображения, а и въобще темата за изкуствения интелект, тихо започват да стават част от поп-културата ни. Способността на системите за машинно обучение да генерират изображения от текстови промтове се увеличи драстично по отношение на качеството, точност и резултати. Сега тези AI инструменти излизат от изследователските лаборатории, за да попаднат в ръцете на обикновените потребители, където се създават нови визуални езици за изразяване и се изследва човешкото въображение. Обложката на новия ни епизод е създадена от Midjourney - генератор на изображения, базиран на AI. Midjourney, посредством бот в Discord, позволява на стотици хиляди потребители от цял свят да разгърнат своя творчески потенциал, дори и никога да не са рисували през живота си. 
Текстът, който сме използвали за генериране на обложката на E11 е "girl with red hair listening to podcast with big red headphones, futuristic city epic scene with wires and statues, octane render, high detailed, 8k highly detailed, photorealistic cinematic", а ако изслушате епизода до край ще разберете какво е мнението за нашия екип за Midjourney и как може да го използвате, за да дадете воля на въображението си и започнете да творите. 
Други AI базирани генератори на изображения, които ви препоръчваме да пробвате са Dall-E 2 и https://www.craiyon.com

Специални благодарности за нашия партньор PokerStars - продуктова iGaming компания, която обединява световноизвестните брандове PokerStars, PokerStars Casino and PokerStars Sports. Международната компания предлага кариера в сферата на технологиите, дигиталния маркетинг и комуникацията с клиенти. Фокус на компанията е развитието на служителите и възможността те да имат свободен достъп до обучения в сферата на дейност, в която искат да растат. Технологиите са в сърцето на всичко, което компанията прави, с което напълно отговаря на основната мисия на подкаста – да информира и да бъде полезен за всички слушатели, които се интересуват от тази сфера. Повече информация на https://bit.ly/3YqhJTN


Акценти:
НАСА преразглежда плановете си за сдобиване на проби от Марс и смята да използва хеликоптери за целта
Иновативна платформа с “вентилатор” генерира енергия от морските вълни
Земята счупи рекорда за най-кратък ден, откакто e изобретен атомния часовник
Злокобен AI създаде собствена наука, която хората не могат да разберат
Първата в света холографска телепортация между различни държави е факт
SOFIA LIGHTS 2022
Midjourney


Може да откриете HiCast в:

 

·       Spotify

·       Apple Podcasts

·       Pocket Casts

·       Anchor

·       Castbox

Тагове: