В първите дни на Android пред сграда 44 в централата на Google в Маунтин Вю, щата Калифорния, можеше намерите множество статуи, посветени на операционната система Android, като в най-добрия им период там имаше общо 18 статуи.

Наскоро Google премести статуите далеч от сграда 44 в малък парк извън центъра за посетители. Сега обаче статуите на Android са изчезнали напълно. В някакъв момент през последните няколко седмици някой - предполагаме Google - е преместил всички статуи на неразкрито място.

През последните две години поради пандемията от COVID-19 кампусът на Google беше рядко зает. Центърът за посетители в близост до парка, който някога съхраняваше статуите на Android, е затворен от дълго време. От 2020 г. до преди няколко седмици посетителите на парка съобщават, че статуите изглеждат доста зле.

„Очаквах нещо интересно и бях посрещнат от запуснатост и разруха“, пише един потребител в отзив в Google Maps, след като е посетил локацията преди три седмици. „Целият район изглежда изоставен и магазинът за стоки изглежда отвън като онези постапокалиптични магазини, които виждате във видеоигри и филми.“

Сега обаче изглежда, че паркът е напълно лишен от тематичните статуи на Android. „Всички статуи са премахнати“, пише друг рецензент. „Паркът е празен.“ Междувременно друг потребител казва: „Изобщо няма вече статуи. Премахнаха ги и няма табели, които казват дали ще се върнат или не“.

„Това е безплодна пустош. Всички статуи са премахнати - само мръсотия“, споделя друг.

Какво се е случило там?

Много е възможно Google да премахне статуите, за да ги поправи. Отзивите на сайта през последните две години споменават колко опърпани са изглеждали повечето статуи. Може би Google им дава малко освежаващи процедури?

Интересното е, че Google I/O 2022 всъщност ще има присъствие на живо тази година. Google ще проведе основното си събитие в Shoreline Amphitheatre пред избрана публика. Много е възможно Google да подготвя официално повторно отваряне на парка със статуи на Android, за да съвпадне с това събитие, което отбелязва поне донякъде завръщането обратно към нормалното.

Снимка: YouTube

Виж ощеДесетки евтини Android телефони са в риск от опасен малуер

 

Още от Social