Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Преди броени дни приключи поредното издание на престижните награди и конкурса A'Design Award - събитие, което отразихме в целия му блясък. Какво по-хубаво от това да разберете, че вече е стартирано и записването за новия сезон на този международен конкурс? Вече е възможно и активно ранно подаване на документи, което  предлага уникална възможност за дизайнери и ентусиасти да получат международно признание и да повишат професионалния си статус. Участието в реномирания конкурс може да бъде от значителна полза за всички творци, тъй като предоставя платформа за глобална изява, възможности за работа в мрежа и подобрен професионален профил. Конкурсът е посветен на високите постижения в областта на дизайна, творчеството и иновациите в световен мащаб.

Но защо да участвате в A’Design Award?

Спечелването на награда или дори самото участие в наградите е свързано с многобройни ползи. Те включват предоставянето на неповторими възможности за дизайнерите да популяризират работата си, да привлекат вниманието на медиите и да се присъединят към световната общност на отличниците в областта на дизайна. Наградите служат като мощен маркетингов инструмент, който помага да привличате клиенти и сътрудници, като показвате своите наградени проекти. Освен това признанието след такава престижна награда може значително да повиши авторитета и пазарната реализация на дизайнера.

Основни категории на конкурса за дизайн

Наградите за дизайн обхващат широк спектър от категории, за да се гарантира, че всяка дизайнерска дисциплина е представена. Ето някои основни категории, които са от значение за аудиторията:

01. Награда за добър промишлен дизайн
Отбелязва най-доброто в областта на продуктовия, промишления и производствения дизайн. Заявките могат да включват проекти за потребителска електроника, домакински уреди и автомобили.

02. Награда за добра архитектура и дизайн
Разглежда изключителни архитектурни проекти - от жилищни и търговски сгради до градско планиране и ландшафтен дизайн.

03. Награда за добър продуктов дизайн
Фокусира се върху иновативни и добре изработени продукти, които подобряват ежедневието, включително мебели, инструменти и джаджи.

04. Награда за добър комуникационен дизайн
Награда за отлични постижения в областта на визуалната комуникация, графичния дизайн и рекламата. Тази категория включва плакати, брандиране и цифрови медии.

05. Награда за добър дизайн на услуги
Отбелязва изключителен дизайн на услуги, потребителско изживяване и иновации на процеси в различни индустрии.

06. Награда за добър моден дизайн
Показва най-съвременния моден, текстилен и аксесоарен дизайн, като акцентира върху творчеството и оригиналността в модата.

Допълнителни категории могат да бъдат разгледани на адрес Категории на наградите. Наградата за дизайн "A'" включва повече от 100 категории, което осигурява цялостна платформа за всички области на дизайна. И ако се чудите защо са толкова много и как зависят една от друга, вижте "Мрежови ефекти".

Основни ползи от спечелването на наградата

Спечелването на наградата A'Design Award предлага множество предимства, включително:

Изложба:
Представете работата си на ексклузивна изложба, за да се запознаете с нея пред глобална аудитория от професионалисти, медии и потенциални клиенти.

Годишник:
Включете се в годишника, който се разпространява сред водещи дизайнерски фирми, агенции и медии в цял свят.

PR и публичност:
Обширното медийно отразяване и прессъобщенията гарантират, че вашият дизайн ще достигне до широка аудитория, което ще подобри вашата видимост и репутация.

Световна класация за дизайн:
Включването в световните класации за дизайн повишава доверието към вас и подчертава постиженията ви на международна платформа.

Галавечер:
Покана за церемонията по награждаването, където можете да се срещнете с лидери в бранша, колеги дизайнери и влиятелни личности от дизайнерската общност.

Награда за дизайн:
Цялостен пакет за победителя с трофеи, сертификати и други престижни отличия, които потвърждават вашия успех.

Маркетинг и брандинг:
Усъвършенстваните услуги за маркетинг и брандиране ви помагат да популяризирате работата си по-ефективно и да достигнете до по-широка аудитория.

Обратна връзка и оценка:
Подробна обратна връзка от журито за подадените проекти предоставя ценни идеи и конструктивна критика, които да ви помогнат да подобрите проектите си.

Възможности за продажби:
Повишаване на възможностите за продажби и лицензиране на вашите проекти, тъй като наградата повишава вашата продаваемост и привлекателност за потенциалните купувачи.

Кариерно развитие:
Спечелването на престижна награда като A'Design Award може да ви отвори врати за нови възможности и сътрудничество.

За подробен списък на ползите от наградата посетете сайта на наградите.

Процес на оценяване

Заявките за участие ще бъдат оценявани от международно жури, съставено от учени, професионалисти и представители на медиите, което гарантира справедлива и всеобхватна оценка на всички заявки. Методологията на процеса на оценяване е разработена така, че да бъде прозрачна и ефективна, като осигурява строга и безпристрастна оценка на всеки проект. За повече информация относно процеса на оценяване посетете "Методология на наградите".

Порадвайте се на постиженията на настоящите победители!

Представянето на най-интересните победители от последното издание е винаги супер интересно и помага да се илюстрират високите стандарти и разнообразието на наградите A'Design Awards. Ето някои от Platinium и Golden наградите от последното издание на конкурса:

 

Exeed Es Electric Vehicle

Exeed Es е нов опит на Exeed в областта на електрическите превозни средства, чиято цел е да предложи на потребителите комфортно изживяване - от пространството в купето, през жизненото пространство до психическото пространство. Като се имат предвид изискванията на потребителите за по-комфортно изживяване и техните естетически предпочитания за повече красота, Exeed Es черпи вдъхновение от движението на вятъра и течащата вода, като същевременно се фокусира върху научния дизайн, предавайки стила на живот, подкрепян от Exeed, а именно вкоренен в природата, посветен на комфорта.

by Chery Automobile Co., Ltd.

Marche Vison Market

Marche Vison е платформа, насочена към насърчаване на регионалното сътрудничество чрез храна. Тя надхвърля концепцията на традиционните фермерски пазари, като насърчава събития за хранене, предназначени да стимулират регионалните иновации. Под символичния си покрив, който трябва да представлява връзката между небето и земята, Marche Vison се стреми да създаде привлекателен пейзаж, където динамичният ритъм на бизнеса, движен от стремежа към свежест, се съчетава безпроблемно със спокойния ритъм на природата, която произвежда хранителните съставки.

by Tomoya Akasaka

160X 5 Pro Track Shoes

Като чифт професионални състезателни обувки за маратонци 160X5.0 Pro се отличава с добър комфорт, отличен двигателен ефект, ниско тегло, висока дишаемост и чудесна издръжливост. Тя прави подобрения в материалите и структурата, за да задоволи по-добре действителните нужди на маратонците, като цели да им помогне да съхранят повече физически сили и да подобрят спортните си постижения.

by Xtep China Co., Ltd.

Skyline Bay Community Center

Проектът за обществен център изгражда концепцията за "Воден остров". Той създава висококласна, динамична и интелигентна общност, наречена "Екологичният остров на брега". Използвани са мелодичните и романтични ритми на Шакси, разположен на север от участъка, за да се създаде удивителна комбинация от наука и технологии, което провокира въображението на клиентите за очарованието на живота на брега и технологичния стил на живот. Skyline Bay се основава на модерното архитектурно изкуство на луксозните жилища и надминава традиционните представи за жилищно пространство. Той създава иновативно луксозно жилище в стил неомодернизъм с безстрашен дух на субверсия и пробив. Проектът използва извити и плавни елементи от Шакси, интегрира вдъхновението на времето и светлината и използва течащите линии като основна рамка на изложбената зона.

by Ye Liren

Jenga Community Public Building

Използвайки вдъхновението на Jenga, фасадата на сградата е като четири блока, представляващи четирите функционални пространства в интериора, като търговско помещение, обществено фоайе, офис за управление на собствеността и помещение за оборудване. Този подход ефективно се справя с недостига на земя чрез подреждане и реорганизация на пространството, създава забележителна сграда и подобрява образа и интереса към входа на жилищната зона.

by Kris Lin

Amar Beirut Restaurant

Вдъхновението за този проект е породено от желанието да се съчетае атмосферата на музей с елементи от традиционната култура с ново кулинарно преживяване, което липсваше във Варшава. Мотивите ни бяха да създадем изключителна атмосфера за посетителите, която да е единствена по рода си за хранене в музея на фабриката. Вдъхновихме се от богатото наследство на ливанската кухня, като включихме елементи като декоративни тавани, стени, украсени с традиционни кани, окачени декорации от прибори за хранене и сцени с музика на живо. Нашият технически и изследователски опит включваше задълбочено проучване на музейния дизайн и културната интеграция.

by Marina Khalil

Robuddy Autonomous Guide Dog

Вдъхновен от лоялността и помощта на истинските кучета водачи, Robuddy се стреми да повтори тяхното въздействие чрез иновативна технология. Обединявайки функционалността с емоционалната подкрепа, Robuddy има за цел да дефинира по нов начин достъпността за хора със зрителни или слухови увреждания. Справяйки се с често срещано предизвикателство, с което се сблъскват традиционните кучета водачи, Robuddy гарантира непоколебимо съсредоточаване и надеждност, без разсейване, което може да попречи на истинските кучета.

by Ufuk Ogul Dulgeroglu

Moutai 1935 Liquor Packaging

Бутилката е с илюстрации, вдъхновени от традиционни китайски жанрови картини, които живо изобразяват транспорта на сол в Гуейджоу и сцени от търговията с алкохол. Тези изображения подчертават историческото значение на Moutai. Трите кръга от златни вълнички на рамото на бутилката отразяват годишните кръгове, които символизират хода на времето, река Chishui като водоизточник на Moutai и терасираните полета, емблематични за трудолюбието и занаятчийския дух на хората от Guizhou.

by Chengdu Wanjiazu Technology Co., Ltd

The Dome Ring

Пръстенът черпи вдъхновение от една от най-почитаните постройки в света - Хагия София в Истанбул. Прочутите куполи на Хагия София са построени през VI век и са един от шедьоврите на византийската архитектура, като куполната конструкция няма аналог в света, а светлината от четиридесетте прозореца създава ефирна атмосфера. Куполите винаги са заемали видно място в дизайнерския език на Истанбул.

 

by Fatma Altinbas

 Navi Green Power System

Дизайнът е вдъхновен от стремежа към ефективност и устойчивост при използването на енергия в дома. Балконът има достатъчно условия за излагане на слънчева светлина, което го прави идеално място за инсталиране на фотоволтаична система за съхранение на енергия. Чрез инсталирането на тази система на балкона слънчевата енергия може да се използва директно за генериране на електричество за ежедневна употреба в дома, като се намалява потреблението на традиционни енергийни източници и се увеличава енергийната независимост.

by Shenzhen Hello Tech Energy Co., Ltd.

Можете да се запознаете с още наградени дизайни на адрес "Наградени дизайни"

Как да участвате?

Дизайнерите, които се интересуват от участие, могат да се регистрират и да подадат своите проекти на адрес A'Design Award Registration. Това е основният призив за действие, който приканва дизайнерите да направят първата стъпка към глобално признание. За да научите повече за конкурса и ползите от него, посетете What is A'Design Award или Design Award.

Важни дати

Краен срок за ранно подаване на документи
30 юни 2024 г. е крайният срок за ранно подаване на проекти, което дава известни предимства за участници, които подадат проектите си по-рано.

Обявяване на резултатите
На датата 1 май 2025 г. победителите ще бъдат обявени публично, като по този начин ще се предостави платформа за отбелязване на високите постижения в областта на дизайна. Ще бъдат представени избраните победители и резултатите. Тази публикация ще остане постоянно на разположение за справка и вдъхновение, като свидетелство за високите стандарти и креативността, отбелязвани от наградите за дизайн.

Присъединете се към редиците на уважавани дизайнери и покажете таланта си на света. Изпратете своя дизайн днес и направете първата стъпка към световно признание и успех. За повече информация посетете сайта на A'Design Award!