Не е тайна, че Essential смартфонът на Анди Рубин не се продава добре. Дали защото хората залагат на утвърдени марки, или просто цената му от 699 долара е твърде висока, но е факт, че устройството няма стабилни продажби.

За да повиши интереса към смартфона, Анди Рубин е решил да намали цената на му до 499 долара. Ако сте сред първите, които са закупили телефона, вие ще получите ваучер на стойност 200 долара, с който можете да си купите 360-градусовата камера приставка или да ги използвате като намаление при закупуване на още един Essential смартфон.

Няма съмнение, че Essential е изправен пред трудна битка, дори след като намали цените. Смартфон пазарът като цяло е в една по-улегнала фаза от развитието си и повечето хора залагат на вече наложили се марки. Северноамериканският пазар е доминиран от Apple и Samsung, а дори компании като LG имат проблеми с разчупването на стереотипа. Essential трябва да направи нещо наистина ексклузивно, ако иска да се превърне в реална алтернатива на iPhone и Galaxy устройствата на Samsung.

Тагове: