Остава точно седмица до официалното представяне на Pixel 2 телефоните на Google, но както повелява „традицията“, техните характеристики изтекоха в интернет. Pixel 2 XL ще включва извит QHD екран и ще се захранва от мобилен процесор на Qualcomm Snapdragon 835 с 64 GB вътрешна памет или 128 GB вътрешна памет.

От предишни течове знаем, че Pixel 2 XL няма да има двойни стерео говорители, но ще има жак за слушалки, а сега се твърди обратното. Pixel 2 и Pixel 2 XL ще са оборудвани с двойни камери на гърба с OIS (оптична стабилизация на изображението).

В Pixel 2 XL вероятно ще има слот за E-SIM карта, което би му позволило да се свързва с различни мрежи, без да е необходимо да се сменя SIM картата, подобно на Apple Watch Series 3. Телефонът ще има второ поколение скенер на пръстови отпечатъци на Google, IP67 сертификат за устойчивост на прах и вода и Gorilla Glass 5 екран. Батерията ще бъде с капацитет 3520 mAh.

Тъй като Google потвърди, че е придобила част от R&D екипа на HTC, се предполага, че Pixel 2 XL ще има Active Edge функция в лявата страна, която ще ви позволява да стартирате Google Assistant или да заглушавате входящите повиквания и алармите.

В Pixel 2 също ще липсва 3.5 мм аудио жак, но ще има стерео говорители и Full HD екран вместо QHD, както при Pixel 2 XL. Батерията ще е с капацитет само 2700 mAh.

Източници на Android Authority твърдят, че с покупката на едно от тези устройства потребителят ще получава неограничено пространство в Google Cloud до 2023 година.

Вижте и таблицата с подробните характеристики на Pixel 2 и Pixel 2 XL:

 

Тагове: