От доста време очакваме Apple да започне да предлага Face ID в Мас моделите, така както го прави при iPhone iPad Pro. Нов доклад на Bloomberg носи както добри, така и лоши новини относно интеграцията на технологията в скъпите лаптопи.

Медията твърди, че Face ID идва, но това няма да стане скоро. Същата ще бъде съдбата на друга често искана функция – наличието на вграден 5G модем, така че собствениците на МасBook да черпят мобилни данни дори когато няма Wi-Fi мрежа.

„Apple разработва и двете технологии, но никоя от тях няма да дойде скоро“, пише медията.

Скоро в случая най-вероятно значи, че няма да ги видим тази година. Нещо повече, изглежда, че Apple дори вече е забравил Face ID за iMac. Трябвало е функцията да се внедри в тазгодишния модел, но сега новият дизайн ще дебютира без нея.

Може би най-голямото предизвикателство пред включването на Face ID в МасBook е свързано с гъстотата на пикселите, която е много по-голяма при телефоните и таблетите, отколкото при лаптопите.

От друга страна компанията вече няколко години регистрира различни патенти, свързани с Face ID за Мас, така че чакането със сигурност не може да бъде толкова голямо.

Що се отнася до мобилния интернет, тази опция изглежда по-нишова, тъй като повечето потребители нямат нищо против да използват мобилния интернет на своя iPhone – процес, който Apple опрости максимално.

Снимка: 9to5mac

Виж още: iPhone 13 няма да има никакви дупки в корпуса

 

Тагове: