Samsung ъпгрейдна системата за задна камера на своите Galaxy S22 и Galaxy S22 Plus по-рано тази година, но компанията не е надграждала селфи камерата от няколко поколения. За щастие това може да се промени следващата година.

GalaxyClub съобщава, че Galaxy S23 и Galaxy S23 Plus могат да получат 12 MP селфи камера през 2023 г. Това ще бъде надграждане на разделителната способност спрямо предния сензор от 10 MP, който се използва в серията Galaxy S10 от 2019 г. Преди гамата Galaxy S10, Samsung използваше 8 MP предна камера.

Качеството на селфи камерата не се свежда само до сензор с по-висока разделителна способност, но това може да позволи по-детайлни снимки при идеални условия и да остави малко място за изрязване на готовия кадър. Този сензор би могъл също да достави по-добри селфита при слаба светлина, ако е по-голям от 10 MP камерата, използвана в по-ранните флагмани. И накрая 12 MP сензор теоретично може да осигури подобрена електронна стабилизация за видеоклипове.

Няма информация дали Samsung ще надстрои и селфи камерата на Galaxy S23 Ultra - серията Ultra на компанията използва 40 MP сензор за селфита след Galaxy S20 Ultra от 2020 г.

Не сме сигурни за други нови ъпгрейди за серията Galaxy S23, въпреки че е разумно, че телефоните ще получат Snapdragon 8 Gen 2 SoC и чипсет Exynos 2300.

Снимка: Unsplash

Виж още: Galaxy Z Fold 4 загатна за потенциала си в ранен Geekbench тест