Остават ни няколко месеца от очакваното представяне на Galaxy S23, но това не означава, че е твърде рано слуховете да започнат да се появяват. Макар да звучи, че Samsung прави някои големи промени в камерата на S23, включително ъпгрейд до 200 MP сензор, останалата част от телефона може да изглежда много като тазгодишния хардуер. Въпреки че това не е непременно лошо нещо – харесваме сегашния дизайн на Galaxy S-серията, – изглежда, че това означава, че също ще останем с някакъв по-стар хардуер, особено що се отнася до зареждането.

Както беше написано от прословутия Twitter профил Ice Universe, Galaxy S23 премина мрежова сертификация днес. Въпреки че това появяване пред регулатора не ни дава много информация, с която да работим, то изглежда потвърждава, че за пето поредно поколение Samsung се придържа към 25 W зареждане. То може да е било впечатляващо, когато Galaxy S10 излезе на пазара, но тъй като компаниите – особено марките в Китай – продължават да предлагат по-бързо зареждане, да видиш, че Samsung продължава да ограничава своите телефони, е разочароващо.

Тази спецификация не трябва да е голяма изненада за всеки, който е държал под око водещите телефони Galaxy през последните няколко години. Galaxy Z Fold 4, перлата в короната на Samsung за 1800 долара за 2022 г., е ограничен до само 25 W зареждане. Междувременно OnePlus 10T, който ще се появи по рафтовете на магазините в САЩ следващата седмица, предлага 125 W зареждане, способно да зареди напълно телефона за около 20 минути.

Въпреки това не всеки харесва идеята за високоскоростно зареждане. 25 W обикновено са достатъчно бързи, за да захранват телефона до 50% за около тридесет минути и за много потребители това е достатъчно. Поддържането на тези по-ниски скорости е малко по-щадящо за батерията, но не успява да впечатли в състезание по спецификации с OnePlus и Xiaomi. Това, което е още по-разочароващо, разбира се, е, че Galaxy Note 10+ предлагаше 45 W зареждане още през 2019 г., както и по-големите S22+ и S22 Ultra по-рано тази година. Не е ясно дали тези по-големи телефони ще запазят подобрените си скорости, но изглежда, че феновете на по-малките модели ще трябва да се простят с тях още веднъж.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този хибриден самолетен дизайн може да направи полетите по-евтини от билетче в трамвая

 

Тагове: