Последните 12 месеца бяха натоварени за HTC и изглежда, че производителят на VR шлемове има още един последен трик в ръкава си преди края на годината.

След като вече обявиха HTC Vive Flow и Vive Wrist Tracker съответно през октомври 2021 г. и януари 2022 г., HTC се обърна към Twitter, за да загатне за пускането на друг малък VR шлем.

Go small or go home, гласи туитът, който включва изображение в сянка на въпросния нов продукт. „Работим върху нещо голямо... имаме предвид малко. Това е нов шлем!“, потвърди след това HTC в раздела за отговори.

Подобно неясно съобщение за пресата – описващо HTC Vive Flow като „първата еволюция“ на „проекта Proton“ на компанията – беше изпратено до някои сайтове, което предполага, че следващият шлем Vive на HTC може да бъде така наречената втора еволюция на споменатия проект.

HTC Vive Flow е по същество чифт очила за виртуална реалност, които въпреки иновативния си форм фактор са с посредствена производителност и ограничено потапяне за скъпата си цена от 500 долара.

Тогава следващият продукт на HTC Vive би бил добре да донесе по-способно VR изживяване на пазара. Бихме искали да видим новия шлем да взема най-добрите части от своя предшественик – лекия и удобен дизайн на Vive Flow остава най-голямата му сила – и да ги комбинира с някои по-впечатляващи характеристики.

На този етап е трудно да се каже дали още по-малкият формат ще позволи на HTC да постигне тази амбиция, но компанията определено се противопоставя на тенденцията, като намалява продуктовата си линия. Както Meta, така и ByteDance са подсилили – или са на път да подсилят – съответните си VR предложения с шлемове от висок клас, така че сме заинтригувани да видим целевия пазар, който HTC има предвид за своя сравнително малък нов проект.

Снимка: Unsplash

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?