Microsoft официално предостави поддръжка на Android за Windows с пускането на Windows 11 миналата година, въпреки че списъкът с налични приложения е доста малък. Все пак компанията подобрява нещата оттогава и тази последна актуализация трябва да направи играта на Android игри под Windows 11 по-приятно изживяване.

Microsoft обяви, че версия 2206.40000.15.0 на подсистемата на Windows за Android се разпространява за Windows Insiders в САЩ в момента. Тази актуализация носи добре дошли допълнения, свързани с управлението и интерфейса, към приложенията за Android на компютър.

По-конкретно джойстиците в играта вече могат да бъдат съпоставени с клавишите WASD, игрите вече поддържат геймпадове, а прицелването/плъзгането в игрите може да се контролира с клавишите със стрелки. Всичко това са доста ценни допълнения – особено двете последни функции, – тъй като не е необичайно за хората да играят Android игри на компютър на първо място.

Актуализацията носи и няколко други допълнения и настройки, свързани с Android, като подобрения на превъртане на интерфейса/мрежовата връзка/графика и нови актуализации на сигурността.

Да се ​​надяваме, че Microsoft официално скоро ще пусне подсистемата Windows за Android на пазари извън САЩ, като същевременно разшири библиотеката от поддържани приложения. Но решението на Microsoft не е единствената опция за ентусиастите, ако искате игри с Android на вашия компютър. Освен решения на трети страни като Bluestacks, Google също стартира Google Play Games на компютър по-рано тази година на няколко пазара, така че със сигурност няма недостиг на опции на хоризонта.

Снимка: Unsplash

Виж още: Австрийска компания замесена в експлоатация на уязвимости на Microsoft