На пазара на технологиите за ултра бързо зареждане вече има нов играч благодарение на предложение от Vivo. Китайската компания анонсира своето решение Super FlashCharge 120W, за което знаем, че може да зареди напълно телефон с 4000 mAh батерия само за 13 минути, което ще го направи най-бързото решение на пазара, ако всъщност върви с конкретен модел телефон.

Продуктовият мениджър на Vivo публикува видео в социалната мрежа Weibo, демонстриращ телефонно зареждане от около 10 до 14% за около 16 секунди, въпреки че не показва пълния цикъл на зареждане. Най-доброто предложение на Vivo досега беше зареждането на 44 W в геймърския си телефон iQOO, който има батерия от 4000 mAh, която достигна пълния си капацитет за 45 минути.

През март Xiaomi обяви 100 W система за зареждане, за която се предполага, че зарежда батерия от 4000 mAh за 17 минути, въпреки че технологията все още не е доставена на търговско устройство. Най-бързо зареждащият телефон, който хората могат да си купят, остава Oppo Find X Lamborghini Edition, който идва със Super VOOC зарядно, което запълва батерията си с мощност 3400 mAh за 35 минути.

Vivo е вероятно да демонстрира Super FlashCharge 120W на MWC Shanghai следващата седмица, заедно с първото си 5G устройство.

Виж още: Huawei обеща Android Q за 14 свои модела, виж дали твоят е тук

 

Тагове: