В ранните дни на пазара на умни часовници Omate се прочу с това, че успя да вкара пълна версия на Android в такава малка джаджа, а сега компанията се е насочила към бизнеса с домашни роботи.

В типичния си закачлив стил Omate представя Yumi като дете на Android и Alexa, като, условно казано, мобилната операционна система е в ролята на бащата, докато интелектът на Amazon - майка. Резултатът от това неочаквано партньорство е продукт, който е с висока степен на интелигентност и разполага с повече от 3000 различни умения. Благодарение на интеграцията на Alexa може да запитате Yumi най-различни неща като например да поискате справка за прогнозата за времето или кола от Uber.

В същото време Yumi е захранван с Android и поради това може да направи всичко, което е по силите на операционната система. Роботът може да прави телефонни обаждания, да прожектира видео на 5-инчовия си 720р екран или на телевизор чрез HDMI кабел. Възможно е дори да играете и на игри, тъй като лицето на робота е чувствително на допир и може да се използва като интерфейс.

Ако всичко това ви звучи прекалено хубаво, то наистина има известна уловка. Omate Yumi ще се появи в IndieGoGo от 15 ноември, където ще търси финансиране. Ако го закупите по време на кампанията, роботът ще ви струва 369 долара, докато след това цената ще е 599 долара.Виж още: Google представи Jamboard, интерактивна бяла дъска за екипната ви работа в офиса

Тагове: