Представете си, че притежавате 3456 мобилни телефона. Това е броят на телефоните, притежавани от Андрей Билби Аржентис, който живее в Клуж-Напока, Румъния. Според Книгата на рекордите на Гинес той притежава най-голямата колекция от мобилни телефони. Общият брой на телефоните, които Андрей има, всъщност е по-голям, тъй като в общата сума не се отчитат няколко хиляди дубликата, които не са включени в рекордната бройка от 3456 телефона.

При толкова голям брой бихте очаквали да чуете, че Андрей е започнал да колекционира мобилни телефони години преди Стив Джобс да представи iPhone през 2007 г. или дори преди Razr V3 на Motorola да стане известен през 2004 г. Изненадващо Билби Аржентис е започнал колекцията си едва през 2018 г., което означава, че е събрал рекордния си брой телефони през последните шест години.

Снимката, която придружава историята от Гинес, показва стаята, в която Андрей събира своите телефони. Две от стените, обърнати една към друга, са изцяло облицовани с мобилни телефони, а при увеличаване на снимката можем да различим няколко устройства Motorola Razr V3 в различни цветове. На стената от лявата страна на снимката изглежда се намират няколко скорошни телефона Pixel на втория рафт, докато на деветия рафт на същата стена може би сме забелязали няколко по-стари модела iPhone (около iPhone 6). Можете ли да различите конкретни телефони от снимката?

 

Снимка: Unsplash/Guinness Book of World Records.

Виж още: Онлайн покупките достигнаха рекорд на Черния петък - 54% от тях са през смартфон