realme, най-бързо развиващата се марка смартфони в световен мащаб, постигна значителен растеж на европейския пазар на смартфони. Тя си осигури позиция в Топ 4 сред марките смартфони в Европа според последните данни на Counterpoint Research* за първото тримесечие на 2024 г. Марката отбеляза впечатляващ годишен ръст от 59%, постигайки забележително постижение благодарение на усилията си за разширяване на пазара. 

През първото тримесечие на 2024 г. realme пусна на пазара няколко нови модела, сред които серията realme 12 5G, постигайки значителен успех с 5 топ модела с висока производителност в различни сегменти. Забележително е, че realme 12 Pro+ 5G се изкачи до Топ 2 на най-продаваните смартфони в Amazon Италия по време на първоначалния си промоционален период, което е доказателство за голямата му популярност. Realme 12 Pro+ 5G и realme 12 Pro 5G заеха съответно първа и втора позиция в класацията „Най-интересните нови версии на смартфони в италианския Amazon“ за период от два дни. Освен това серията realme 12 Pro 5G отбеляза изключителен ръст на продажбите от над 800% в сравнение със своя предшественик - серията realme 11 Pro в Италия.

Тези постижения подчертават бързия растеж и нарастващото влияние на realme на европейския пазар. Стратегическият фокус на компанията върху иновативните технологии и привличането на по-младите демографски групи продължава да бъде двигател на нейния успех в целия регион.

 

GT се завръща с амбиция

Още една голяма и позитивна новина от realme - Скай Ли, основател и главен изпълнителен директор на realme, обяви официално завръщането на серията GT на световния пазар след двегодишно прекъсване, позиционирайки серията като флагман, задвижван от AI.

В неотдавнашно интервю Скай изрази изключителна увереност, че ще направи пробив на пазара на смартфони от висок клас. Той подчерта, че като технологична марка, която разбира по-добре младите потребители, с предстоящият GT 6 ще надмине очакванията във всеки аспект. Скай призна, че глобалното търсене на продуктите от страна на потребителите на realme, е причина за завръщането на серията GT.

Дългоочакваният GT 6 е на път да надмине с голяма разлика предишните GT продукти, предлагайки нови възможности на един пазар в застой. С интегрирани множество авангардни технологии новите продукти от серията realme GT се подготвят да преодолеят бариерите за производителност във всички области. В допълнение новите продукти от серията realme GT ще бъдат перфектна комбинация от най-новите иновации в областта на изкуствения интелект и усъвършенстваните технологии, позиционирайки се като „Новия флагман убиец, задвижван от AI“.

 

realme ще популяризира AI

AI се очертава като бъдещата траектория, по която ще се движи индустрията за мобилни телефони, и тя е на път да преобрази целия технологичен свят. Настъпването на ерата на AIGC ще запали нова вълна на пазарна експанзия, задвижвайки смартфоните с AI в нова фаза на растеж. „Конкуренцията в индустрията ще се измести от само хардуер към комбинация от хардуер, софтуер и цялостни технологични възможности. AI се превръща в следващото оспорвано място сред конкуренцията, а изображенията с AI, гласът и взаимодействието ще бъдат трите основни тенденции за бъдещото развитие на AI“, заяви Скай Ли.

realme има планове да инвестира в иновации в областта на AI и да се ангажира с популяризирането на AI. С най-новата си версия realme ще бъде една от първите марки в света, които напълно интегрират най-съвременните технологии на AI в своите смартфони, с акцент върху изображенията и ежедневните задачи за ефективност. realme твърдо се ангажира с подход, ориентиран към потребителя, давайки възможност на младите хора да се докоснат до достъпни решения на AI.

Снимки: realme