MWC 2022 е на път да стартира след седмица и технологичните компании започнаха да се подготвят за събитието. Samsung наскоро загатна какво планира да пусне на тазгодишното събитие, а сега Realme се присъедини към играта с най-новото си предложение на 28 февруари тази година. 

Компанията, която е собственост на BBK Electronics, обяви, че ще представи технологията за „най-бързото зареждане на смартфони в света“ по време на предстоящия MWC Barcelona, ​​като тя по-късно ще дебютира в предстоящия смартфон от серия GT. Компанията също така планира да пусне GT 2 Pro на европейските пазари в рамките на това събитие. Телефонът дебютира наскоро с някои спецификации на водещо ниво, като Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC и AMOLED дисплей с 2k резолюция.

Като част от стратегията на Realme за 2022 г. и желание за присъствие в премиум класа, 70% от корпоративните ресурси за научни изследвания и развитие ще бъдат инвестирани в технологични иновации, като технологията за зареждане е една от неразделните части, казват от компанията.

Realme представи 125 W бързо зареждане миналата година (въпреки че все още не е стигнало до нито един смартфон), така че можем да очакваме предстоящото решение да бъде още по-бързо. Популярен източник на "течове" в китайската мрежа Weibo посочи, че предстоящият смартфон на Realme ще поддържа 150 W бързо зареждане. Може би това ще е иновацията, която Realme ще обяви по-късно този месец.

Манията на китайските компании за смартфоните с бързо зареждане накара тази технология да се развие бързо през последните няколко години. Тя вече не се ограничава само до първокласни флагмански телефони, тъй като дори някои достъпни смартфони поддържат лудо бързи скорости на зареждане. Xiaomi наскоро пусна Xiaomi 11i HyperCharge, който започва от по-малко от 400 долара в Индия и се зарежда при 120 W. За сравнение серията Pixel на Google има максимална мощност от само 23 W, а гамата S22 на Samsung поддържа бързо зареждане само до 45 W.

Снимка: Realme

Виж ощеXiaomi току-що пусна флагман за гейминг с Mercedes F1