Следващият умен часовник на Samsung, който трябва да наследи добре приелия се Gear S2, вече е в процес на разработка, но няма да използва Android Wear като операционна система.

Само по себе си наличието на нова версия не е изненадващо, тъй като Samsung Gear S2 поправи негативното впечатление, оставено от оригинала, и сега очевидно е заслужил собствен наследник. Според сайта SamMobile новата носима джаджа се разработва под кодовото име Solis и ще запази кръглата форма на своя предшественик.

Това, което е по-интересно, е, че южнокорейската компания очевидно не планира да разчита на Android Wear, а вместо това ще ползва собствената си операционна система Tizen. Припомняме, че през май се появиха сериозни слухове, че производителят вече е приключил с операционната система за часовници на Google и новата информация действително подкрепя тези спекулации.

В крайна сметка на този етап това е единствената известна информация, но е добре да се знае, че можем да очакваме нова алтернатива на предложенията, захранвани именно с Android Wear и WatchOS.

Виж още: Apple Watch 2 може да дебютира с iPhone 7 през септември

Тагове: