Популярното приложение за незабавни съобщения WhatsApp вече въвежда интересна нова функция. С тази актуализация потребителите ще могат да изпращат съобщения до себе си чрез платформата за съобщения - точно както вече е възможно в приложения като Telegram.

Преди тази актуализация единственият начин да изпратите съобщение до себе си в WhatsApp беше да създадете група само с вас в нея. Тази функция обаче ще позволи на потребителите да изберат себе си от списъка с контакти, за да започнат нов разговор. Следователно вече можете да изпращате съобщения, URL адреси, стикери и друга мултимедия само за вас.

Въпреки че изпращането на текстови съобщения може да изглежда необичайно, много хора го правят за лични бележки или дори за да запазят някои важни мултимедийни файлове и лесно да получат достъп до тях по-късно на друго устройство. Тази функция е тествана с бета-версията на WhatsApp за iPhone и сега се разпространява за всички потребители с най-новата версия на приложението.

Но това не е всичко. WhatsApp пуска и други нови функции, включително възможност за търсене на съобщение по дата, поддръжка за плъзгане и пускане за споделяне на медии и бутон за отмяна на изтрити съобщения.

По-рано тази година Meta обяви, че потребителите на WhatsApp вече могат да се свързват с платформата чрез прокси сървъри. За тези, които не са запознати, проксито работи като трети слой между потребителя и интернет. Може да се използва за осигуряване на по-добра сигурност и поверителност при сърфиране в мрежата.

Това означава, че потребителите на WhatsApp вече могат да настроят прокси сървър за връзка с платформата дори в страни, където приложението е блокирано. WhatsApp също подчертава, че съобщенията, изпратени през прокси сървър, ще останат криптирани от край до край.

WhatsApp се предлага безплатно в Play Store и App Store. Приложението изисква iPhone с iOS 12 или по-нова версия.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новият стандарт за безжично зареждане Qi2 идва в края на 2023 г.