Samsung, партньор на световните олимпийски и параолимпийски игри, обяви днес три нови партньорства, които продължават дългогодишната подкрепа на бранда за спорта и дълбоко заложените ценности в опазване на отборния дух. В рамките на сътрудничеството Samsung ще работи заедно със Световната сърф лига (WSL), Лигата по уличен скейтбординг (SLS) и Брейк лигата (Pro Breaking Tour или PBT). Припомняме, че наскоро Samsung България анонсира ексклузивното си партньорство с Националния отбор на България по художествена гимнастика, който ще представя страната ни на Олимпиадата във Франция това лято. Грациите от ансамбъла по художествена гимнастика Магдалина Миневска, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, София Иванова и Маргарита Василева, както и индивидуалните състезателки Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева избраха най-новия флагман Galaxy S24 Ultra за свой верен спътник в олимпийската 2024 година.

Както беше оповестено по-рано тази година, официалният слоган на Samsung за Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. - Open always wins - изразява убеждението на бранда, че с отворено съзнание всяко ново изживяване може да се превърне в значимо постижение, което открива нови перспективи и безкрайни възможности. Трите вида спорт, подкрепени от Samsung на глобално ниво - сърф, уличен скейтбординг и брейк, - споделят еднакви ценности и въплъщават духа на Open always wins.

За слоган на локалното партньорство с Националния отбор по художествена гимнастика Samsung България избра "Успехът няма граници". Професионалният спорт често е свързан с натоварен тренировъчен и състезателен график, а международните съревнования носят огромно предизвикателство и вълнение за спортистите. "Стремежът към победа обединява - в покоряването на олимпийския връх и извън терена. С постоянство, отдаденост и отборен дух. Целта ни е почетната стълбица на Олимпиадата в Париж 2024, защото вярваме, че успехът няма граници", коментират от Samsung България. Наскоро компанията засне фотосесия в сътрудничество с талантливия фотограф Ангел Захаринов. С бухалки, топка или с телефон в ръка - състезателките от ансамбъла и индивидуалните състезателки са устремени винаги напред, към победа.

"Сърфингът, карането на скейтборд и брейкът, макар и различни, имат много общо", каза Стефани Чой, изпълнителен вицепрезидент (EVP) и ръководител на отдел "Маркетинг" към бизнес направлението "Мобилни изживявания" (Mobile eXperience Business) на Samsung Electronics. "Откритостта, себеизразяването, свързаността и иновациите са в основата на всеки спорт. Тези качества са нещо, към което ние в Samsung също се стремим, и за нас е чест да подкрепим тези три организации и техните спортисти и да отличим техните общности - не само докато продължава обратното броене до Париж 2024, но и докато тези общности работят, за да разкриват тези спортове пред света всеки ден."

Samsung ще подкрепи спортистите и феновете на WSL, SLS и PBT по време на ключови събития по пътя към Игрите. Тези партньорства ще се реализират и чрез нова съвместна инициатива, чиято цел е да открои емблематичните фигури и субкултури на всяка общност, както и техните уникални истории, които ще бъдат представени през април тази година.

"За нас е особена гордост да си партнираме със Samsung, за да представим нашите невероятни спортисти и тяхното пътешествие до Париж 2024 - и до Таити", коментира Тим Грийнбърг, изпълнителен вицепрезидент на WSL, отдел "Стратегия за съдържание и продукция". "Заедно ще покажем уникалната култура на сърфинга, общностите и спортистите в тази важна и вълнуваща година за спорта.

"Нашата организация е създадена с цел да насърчи популярността и приемането на уличния скейтбординг в световен мащаб", споделя Мат Родригес, генерален мениджър на SLS. "Ние следваме тези ценности всеки ден и сме много доволни да си партнираме със Samsung - марка, която в основата си се фокусира върху откритостта и приобщаването. Заедно ще укрепим нашата платформа, ще подкрепим нашата общност и ще засилим общата ни вяра в комуникацията между различните общности."

"През изминалото десетилетие от създаването на роуд шоуто станахме свидетели на невероятна еволюция в нашия спорт и култура", казва Крис Райт, известен още като CrosOne, основател на PBT. "Поздравления за момчетата и момичетата, които всеки ден разширяват границите на творчеството и себеизразяването. Сега се подготвяме да влезем в историята с нашия олимпийски дебют и сме развълнувани, че Samsung е насреща, за да подкрепи този ключов момент в пътя на нашия спорт."

Допълнителна информация за инициативата на общността и партньорските дейности ще бъде предоставена през следващите седмици.

Снимки: Samsung