Саурон (Чарли Викърс) внимателно пази истинската си самоличност в тайна през целия първи сезон на The Lord of the Rings: The Rings of Power, но силите на тъмния господар са на показ в новия тийзър за втори сезон на сериала и изглежда, че той ще опустоши Средната земя, когато го видим следващия път.

Действието на The Lord of the Rings: The Rings of Power се развива през бурните дни на Втората епоха на Средната земя. Така сериалът се потапя дълбоко в историческите събития, описани в "Силмарилион" на Толкин, и ги разширява. След безброй години на брутално кръвопролитие, за да отърват света от орките и техния създател - първия Тъмен лорд Моргот, - елфите, хората и джуджетата, които наричат Средната земя свой дом, вярват, че е настъпила нова ера на мир и че най-накрая е достатъчно безопасно за тях. Въпреки че повечето от всички са загубили по нещо във войната, The Rings of Power поставя особен акцент върху елфите, тъй като опитва да подчертае какви жертви са направили, за да победят Моргот, и защото някои от тях са най-непосредствено разпознаваемите герои на сериала.

До момента продукцията се радва на високи оценки и със сигурност е предмет на интерес от страна на феновете на фентъзи епосите на британския писател.

Сериалът на Amazon се завръща на 29 август.

Снимка: Unsplash

Виж още: Създадоха супербърза 6G връзка чрез изкривени светлинни лъчи

Още от Social