Nintendo Switch е една прекрасна конзола, която съчетава всичко, което някога сме искали - да играем игра на голям екран и в същото време, когато ни се наложи, да вземем конзолата в раницата и да продължим от момента, в който сме сложили пауза. Но за някои това не е достатъчно, защото… ами например защото могат да изгубят конзолата. Ето защо Michael Pick, познат ни още от YouTube като the Casual Engineer, направи една доста голяма версия на Nintendo Switch: и по-конкретно 6 пъти по-голяма. 

Модифицираната конзола е висока около 76 см, широчината ѝ надвишава 177 см и имайки предвид, че тежи около 30 килограма, тя със сигурност не е най-удобното нещо за носене. Всичко това ще са само цифри, ако бутоните на конзолата не функционираха. Но, разбира се, Michael Pick е помисли и за това - посредством система от серво и тригъри големите бутони са свързани към вградените оригинални такива и по този начин управлението е напълно запазено до всеки един детайл. И все пак на тези, на които не им е удобно да се протягат, за да достигнат бутоните - има опции за свързване на допълнителен стандартен джойстик.  
Разбира се, е неизбежен въпросът, защо въобще някой се е занимавал с това. В случая - Michael Pick е авиокосмически софтуерен инженер, който най-вероятно е търсел поредното предизвикателство. Но творението му определено ще влезе в употреба, защото той е решил конзолата да е подарък за децата в St. Jude's Children's Hospital в Хънствил, Алабама. Малките пациенти определено ще са по-спокойни в по-трудните за тях моменти, щом Super Mario е толкова близо до тях. 

Снимки: The Casual Engineer

Виж още:  Може ли да се играе Tetris на механично табло за разписания? (ВИДЕО)