Apple се сдоби с ново одобрение за патент от USPTO, информира AppleInsider, който описва метод за прослушване на гласови съобщения от потребителя, както и за прекъсване, за да се отговори на гласовата поща от предварително записани съобщения.

По същество, това е нещото, на което бяха способни старите стационарни телефони с физически прикрепените телефонни секретари с аудио касети, на които има записано съобщение. Метода на Apple е естествено виртуален и с него може да получите повикване, на което, ако не отговорите ще се пусне гласовия секретар и ще може да чуете в реално време, какво съобщение ви оставят. Естествено вие ще имате избор да отговорите на абоната, който ви търси, да го прекратите обаждането или да оставите той да ви остави съобщение.

Това е някак странна технологична „иновация“, защото това са всъщност са функции, наследени от аналоговите телефони, но също така може да бъдат и потенциално доста полезни за крайните потребители, които ще имат по добър контрол над своите входящи съобщения.

Трябва да отбележим и че патентът идва в резултат на по-ранно придобиване на интелектуална собственост на Nortel от страна на Apple т.е. това не е нещо, което самата Apple е измислила. Все пак е интересно да се види нещо такова.

 

Apple с патент за MacBook със сензорна рамка около дисплея.

Тагове: