Любителите на литературата ще оценят проекта, който ви представяме. Името му е Little Free Library и както се досещате от него, целта му е да предостави възможност за безплатно четиво на обикновените хора. Авторите му имат и друга, още по-висша цел - участващите в проекта да намерят приятели и съмишленици, с които могат да обсъждат прочетеното.

„Малките безплатни библиотеки" представляват малки стелажи с книги, каквито всеки човек, при добро желание, може да постави пред дома си. От там минувачите могат да взимат книги за прочит по всяко време. Единственото условие е на мястото на взетата книга да бъде оставена друга. По този начин непрекъснато се обновява съдържанието на „библиотеката".

Проектът съществува от няколко години, като броят на мини библиотечките по цял свят се увеличава непрекъснато. Днес те са над 6000 бройки, а в края на годината ще станат 25 000. Собствениците на подобни стелажи се насърчават да ги регистрират в интернет, за да могат потенциалните читатели да се информират къде имат възможност да се сдобият с интересна книга.

 

Тагове: