AOC и MMD, водещите специалисти при дисплеите, днес съобщиха за важна промяна в лидерството на техните европейски операции. MMD, лицензираният партньор на марката за монитори Philips Monitors, и AOC, първокласният бранд на пазара за дисплеи, са част от TPV Technology Limited, един от водещите световни производители на монитори.

Томас Шаде, който е служил като вицепрезидент за Европа в MMD B.V. и AOC B.V. от 2009 г. насам, ще се оттегли от поста си. Той е допринесъл за установяването и разширяването на присъствието както на AOC, така и на Philips Monitors в цяла Европа. Под негово ръководство AOC и MMD постигнаха значителен пазарен растеж, както и силна разпознаваемост на брандовете с водещи позиции в Европа.

От 1 септември 2024 г. Щефан Зомер, понастоящем директор маркетинг и управление на бизнеса в ЕС в TPV, наследява Томас Шаде като вицепрезидент за Европа и поема ръководството на бизнес отделите (Monitors Business Unit) в Европа и за двата бранда.

Томас Шаде ще продължи да работи в организацията по време на преходния период до края на годината заедно с Щефан Зомер, за да координира прехвърлянето на отговорностите.

Щефан Зомер, който работи в AOC от 2006 г. и се присъедини към MMD през 2011 г., внася богат опит и доказани резултати в индустрията на дисплеите към новата си роля.

Томас Шаде рефлектира върху промяната: „За мен беше чест да допринеса за растежа на AOC и MMD през последното десетилетие и половина. Уверен съм, че екипът ще продължи да постига страхотни резултати под ръководството на Щефан.“

Щефан Зомер изрази своята благодарност, като каза: „От името на цялата организация искам да изразя нашите най-дълбоки благодарности на Томас за неговото изключително лидерство и огромния успех, който донесе на нашите европейски операции. Неговият принос беше безценен и ние сме благодарни за неговата отдаденост”.

Зомер продължи: „Докато поемам ролята на вицепрезидент за Европа, аз се ангажирам да продължа нашата траектория на растеж в този предизвикателен пазар с помощта на дългосрочните ни партньори. Работим сигурно и последователно към разширяването на границите в технологиите за дисплеи. В новата ми роля очаквам с нетърпение да работя с нашия талантлив екип за въвеждането на нови технологии и авангардни иновации, за да поддържаме традицията ни на лидерство в индустрията”.

Този преход отразява ангажимента на AOC и MMD за осигуряване на приемственост в тяхната стратегическа визия за европейския пазар.

Снимки: AOC/MMD