Apple представи услугата Apple Pay Later - план за плащане, който позволява на потребителите да разделят покупките си на четири вноски, разпределени за шест седмици, с нулева лихва и без такси.

Apple Pay Later е достъпен само за клиентите на Apple Pay, което означава, че потребителите на Android нямат достъп до него. Схемата може да се разглежда като пореден опит на Apple да привлече клиенти от Android към iOS.

Понастоящем услугата е достъпна само в САЩ, като Apple Pay Later позволява на потребителите да заемат сума между 50 и 1000 долара, която може да се използва за онлайн покупки и покупки в приложенията.

Заемите могат да се заявяват в приложението Apple Wallet. При покупка историята на заемите и плащанията на потребителя в Apple Pay Later може да бъде докладвана на кредитните бюра и да повлияе на неговия кредит. Компанията казва, че ще направи "мека кредитна проверка" по време на кандидатстването за заем, за да се увери, че потребителят има стабилно финансово състояние.

След като заемът бъде одобрен, потребителите могат да правят покупки, използвайки Apple Pay Later със своите iPhone или iPad. Те могат също така директно да кандидатстват за заем в потока на касата при извършване на покупка.

Освен това потребителите на Apple ще могат да проследяват своите предишни и предстоящи плащания чрез приложението Wallet. Потребителите ще получават и известия чрез Wallet и имейл, напомнящи им за предстоящи плащания.

От днес произволно избрани потребители на Apple ще бъдат поканени да получат ранен достъп до предварителна версия на Apple Pay Later чрез Wallet и чрез електронната си поща Apple ID. Услугата е налична с iOS 16.4 и iPadOS 16.4.

Снимка: Unsplash

Виж още: iOS 17 ще донесе няколко изключително искани нови функции

 

Тагове: