Една от готините нови функции, които ще се появят в iOS 17, се нарича StandBy и ще превърне съвместимия ви iPhone в интелигентен дисплей, когато устройството се зарежда и е ориентирано хоризонтално. Дисплеят ще показва часа и времето и ще има богат избор от опции за часовник и уиджети, от които да избирате. Той ще поддържа и уиджети Smart Stack, които представляват колекция от уиджети, които се появяват автоматично въз основа на местоположение, дейност или време.

Марк Гърман от Bloomberg пише в бюлетина Power On, че Apple работи по голям екран, който ще се захранва от чип от серия А и софтуер. Това ще му позволи да предоставя някои функции, когато не е свързан с Mac и се използва самостоятелно. Може да се активира режим на ниска консумация на енергия, който да превърне екрана в огромен интелигентен дисплей, подобно на функцията StandBy в iOS 17. Умният дисплей по същество е умен високоговорител като Amazon Echo, но с екран за гледане на видеосъдържание или за гледане на видеоразговори.

В момента Apple предлага 27-инчов 5K Studio Display, предназначен за потребители. Дисплеят се захранва от A13 Bionic - същия чип, който се намира в серията iPhone 11. Studio Display е снабден с 12-мегапикселова ултраширока камера със 122° зрително поле и бленда f/2.4. Тя също така поддържа Siri. Като се има предвид, че един интелигентен дисплей би трябвало да включва цифров асистент, нов Studio Display с по-свеж чип от серия А може да е точно това, върху което Apple работи.

Докато в новия Studio Display може да се използва чипът от серията A, за да се превърне екранът в интелигентен дисплей, в сегашния Studio Display A13 Bionic захранва функциите Hey Siri, пространствения звук (съраунд звук) и Center Stage. Последната използва машинно обучение, за да помогне на ултрашироката камера на Studio Display да ви държи в кадър, когато използвате ултрашироката камера на Studio Display с видео приложение като FaceTime, когато сте свързани с iPad или Mac.

Според Гърман нов Studio Display с възможност за превръщане в интелигентен дисплей в режим на ниска консумация на енергия вероятно няма да бъде нещо, което ще видим представено тази година. Вместо това такъв продукт може да се появи най-рано през следващата година, пише той.

Снимка: Unsplash

Виж още: Бъдещето на AirPods Pro е пълно с изненади 

 

Тагове: