Серията iPhone 15 беше доста приличен ъпгрейд, който донесе нови чипсети, прорези за Dynamic Island, бутони за действие при моделите Pro и USB-C връзка за първи път. Моделът Pro Max за първи път получи и камера със сгъваемо увеличение, като най-накрая настигна най-добрите телефони с Android.

Сега журналистът от Bloomberg Марк Гърман съобщи в своя бюлетин Power On, че през 2024 г. серията iPhone 16 няма да има никакви големи хардуерни постижения.

"Така че Apple залага на софтуера, за да продаде на хората новите модели", е цитиран да казва Гърман.

Какво да очакваме от iOS 18 и iPhone 16?

Журналистът отбелязва, че Apple работи по въвеждането на функции за генеративен изкуствен интелект в софтуера на новите iPhone.

Няма информация за конкретни функции на ИИ, въпреки че такива като Samsung наскоро обявиха възможности - включително превод на обаждания в реално време, генериране на изображения, резюмета на документи и изготвяне на съобщения. Така че бихме очаквали Apple да предложи някои от тези функции. Но също така се надяваме да видим още много други подобрения, които не са свързани с генеративния ИИ.

Гурман също така повтори, че Apple е решила да замрази за кратко разработката на новите си актуализации за iPhone и Mac поради отстраняване на грешки. Така че стискаме палци това забавяне да помогне iOS 18 и нейните функции за изкуствен интелект да станат много полирани.

Иначе изтичанията на информация за iPhone 16 сочат към още един хардуерен бутон за бърз достъп, по-малък Dynamic Island и прибрана камера със зуум в Pro устройството.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 16 ще хвърли ИИ ръкавицата на Galaxy S24 догодина