Разнообразие от продукти на Acer получи награди за добър дизайн Good Design Awards 2023 в Япония. Сред тях са електрическият велосипед Acer ebii, както и няколко устройства от екологичната линия Vero, която включва монитори, набор от периферни устройства и енергоспестяващ проектор. Отличия получиха и бизнес лаптопът Acer TravelMate P6 14, лаптопът за игри Predator Triton 17 X, настолният компютър тип "всичко в едно" Acer Aspire S Series, миниатюрният Acer Revo Box и устройството за хотспот Acer Connect Enduro M3. Тазгодишният списък с наградени подчертава ангажимента на Acer за устойчивост и иновации в дизайна и едновременно с това за гарантиране на удобство за всички с разнообразен и динамичен стил на живот.

От 1957 г. Good Design Awards в Япония отличават компании, които разработват дизайни с практична социална и обществена роля, като разширяват границите на възможностите в дизайна. Кандидатите тази година бяха оценени от жури с експерти, следящо критерии, свързани с човешката, индустриалната и социалната перспектива. Всички наградени отразяват темата за "дизайн и резултати", като предлагат разнообразните перспективи на различни значими теми.

Победителите на Acer по време на Good Design Award 2023:


Интелигентното колело на Acer ebii

Проектирано, за да отговори на нуждата от удобно, безопасно и екологично пътуване в градски условия, електрическото колело Acer ebii използва технологията с изкуствен интелект, за да се адаптира към условията за каране, предпочитанията за лесно шофиране и използване на енергия. Издръжливата, заменяема и преносима батерия може бързо да се зарежда до 100% само за 2.5 часа, осигурявайки безгрижни пътувания през целия ден. Acer ebii разполага със здрава алуминиева рамка и единична вилка, с гладки ръбове и бял матов завършек, придавайки на Acer ebil чист и модерен вид. Гумите Air Fom гарантират, че никога повече няма да спукате гума и ще карате безгрижно. Те са изработени от рециклирани материали, които помагат за намаляване на въглеродния отпечатък в околната среда.

Монитор Acer Vero B277U D3

Идеален за професионална работа и видеоконференции, мониторът Acer Vero B277U D3предлага WQHD резолюция, регулиране на шума чрез изкуствен интелект, 5M-IR уеб камера и редица технологии за подобряване на цветовете. За допълнително оптимизиране на визуалните изживявания гъвкавият дизайн на Acer Vero B277U D3 позволява на професионалистите лесно да регулират наклона, въртенето и височината, като осигурява функции за защита на зрението Acer VisionCare 2.0 и сертификация TÜV/EyeSafe™. Екологичният екран е направен от 85% рециклирани материали и 5% извлечена от океана пластмаса. Той има 100% рециклируема опаковка и разполага с множество енергоспестяващи сертификати, като TCO и ENERGY STAR®, както и регистрация в EPEAT.

Acer Vero B278K монитор

За да отговори на нарастващите нужди на бизнеса и работата от разстояние, мониторът Acer Vero B278K предлага 4K UHD екран, вградена 5M-IR уеб камера и микрофон, който може да засича множество гласове едновременно. Има докинг екран, помагащ за намаляване на необходимостта от допълнителни външни устройства и ненужен багаж в работното пространство. За предоставяне на допълнителна защита и гъвкавост мониторът е оборудван с Acer Vision Care 3.0, който помага за намаляване на напрежението в очите. Снабден е и с технология ZeroFrame и възможност за свързване на други монитори един до друг за осигуряване на разширено визуализиране. Мониторът Acer Vero B278K отново използва рециклирани материали в компонентите и опаковката си и притежава свои собствени екосертификати.

Проекторът Acer Vero XL2530

Идеален за потребители, които търсят високопроизводително, но и лесно поддържано решение за проекция с грижа към околната среда. Неговият светлинен източник не изисква никакви смени и предлага до 30 000 часа живот от своята високоефективна лазерна светлинна технология. С оптичен двигател с рейтинг на защита IP6X, както и възможности за 360-градусово прожектиране Acer Vero XL2530 дава допълнителна гъвкавост, за да отговори на различни очаквания и цели. Външната част на проектора спестява място и е съставена от 50% PCR пластмаса и 100% рециклируема хартия, което допълнително намалява общите разходи и въздействието върху околната среда.

Комплект периферия Acer Vero

Комплектът от устойчиви безжични периферни устройства, включващи клавиатура и мишка, е изграден от 65% PCR пластмаса и компоненти, изработени от материали, извлечени от океана. Този сет притежават атрактивен вид и дава усещане за по-малък отпечатък върху околната среда. С него професионалистите и ентусиастите могат да се възползват от тихите превключватели на клавиатурата по време на писане, докато работният обхват на мишката от 10 метра я прави изключително удобна за използване навсякъде в офиса или дома. Това, което ги отличава, е фактът, че са изработени с един от най-високите проценти на рециклирана пластмаса в индустрията. Тези решения успешно съчетават практичност, устойчивост и ергономичен дизайн.

Лаптоп Acer TravelMate P6 14

Вдъхновяващият лаптоп дава неограничени възможности да се потопите в истински визуални преживявания на големия OLED екран с разделителна способност 2.8K. В допълнение екранът предоставя 100% покритие на DCI-P3 цветовото пространство за по-наситени и реалистични цветове. Този тънък и лек лаптоп разполага с FHD IR уеб камера, говорители, насочени нагоре, и AI технологията на Acer, специализирана за висококачествени видеоконференции. Можете да разчитате на бързи интернет скорости благодарение на безжичната свързаност Wi-Fi 6E и 5G, както и на батерията с бързо зареждане от 65 W. Бъдете спокойни, че вашите чувствителни данни са защитени с функции за сигурност, като и IR разпознаване на лице, сканиране на пръстови отпечатъци и технология за разпознаване на потребителя Privacy Panel. TravelMate P6 14 съчетава устойчивост към околната среда, включваща пластмаса PCR и OBP, 100% рециклируема опаковка, сертификати за военна устойчивост, TCO и регистрация в EPEAT.

Гейминг лаптоп Predator Triton 17 X

17-инчов игров лаптоп, предназначен за неудържими геймъри и творци, които ценят в едно устройство производителност, здравина, надеждност и визия. Неговият метален CNC корпус е изработен, за да даде възможност за повече вентилация. С напреднала система за охлаждане Aeroblade™ с 3D вентилатори Acer 5-о поколение впечатлява със своя изчистен и изтънчен вид. Притежава технология за вихрови поток и термопаста с течен метал. Лаптопът разполага с голям WQXGA мини-LED екран с честота на опресняване от 250 Hz и отговаря на изискванията на DisplayHDR™, предлагайки по-широки ъгли на гледане, по-високи резолюции и подобрени възможности за много задачи едновременно. Екранът на Predator Triton 17 X е също така сертифициран като Eyesafe®, за да помогне при минимизирането на излагането на синя светлина по време на игри.

Acer Aspire S All-in-one Desktop PC

Настолен компютър Acer Aspire S тип "всичко в едно" е създаден, за да подобри ежедневната продуктивност и да минимизира бъркотията на работното пространство. Елегантният и минималистичен алуминиев корпус на модела поддържат вашето бюро подредено. Насладете се на почти безкрайния WQHD IPS ергономичен екран, съчетаващ звук с невероятен ефект за наистина завладяващо гледане. Добавянето на магнитно монтирана 1440p QHD уеб камера с LED пръстеновидна светлина помага за заснемането на най-добрите изображения и видеа, а опциите за активен stylus pen и екосъобразен тъчпад OceanGlass™, който е произведен изцяло от пластмасови отпадъци, допълнително поддържат потребителските изживявания и мисията на Acer за намаляване на въглеродния отпечатък в своята продуктова гама.

Миниатюрен Acer Revo Box

Acer Revo е обновен, за да предложи подобрена производителност в по-компактен и универсален формат. Дизайнът на миникомпютъра позволява лесна настройка с опция за патентования въртящ се VESA монтаж и държач за адаптер, който помага за запазване на работния плот в домове или офиси. Захранван от мощни процесори, с голямо пространство за съхранение на данни, Acer Revo Box може лесно да се справи с всяка задача и приложения. Разполага с опции за свързване на до 3 екрана едновременно, както и с разнообразие от портове за допълнително удобство.

Acer Connect Enduro M3

Устройството за мобилен хотспот е проектирано да издържи всякакви непредвидени ситуации при пътуване, като едновременно с това предлага елегантен дизайн с повдигнати линии на шасито за по-добро захващане. Изработено е с висококачествени материали, които отговарят на военните стандарти и има IP54 рейтинг за защита, което го прави перфектно, за да работите от разстояние и да сте винаги във връзка, без значение къде се намирате. Интуитивният тъчскрийн завладява с опростени опции в менюто и QR код, като улеснява настройката за връзка. С вградена технология vSim вече можете да се свързвате с над 200 оператора на 5G мрежи в над 135 държави по целия свят, без нужда от SIM карта. Освен това разполага с батерия с висок капацитет от 6500 mAh. Тя може да служи като преносимо зарядно устройство, правейки го удобно и за лесно мобилно зареждане.

Снимки: Acer