Facebook ще предложи плащане на някои потребители за гласови записи, които ще бъдат използвани, за да помогнат за подобряване на технологията за разпознаване на реч, обяви компанията. Идеята, трябва да допълним, всъщност не е нова - Amazon, Apple, Google и Microsoft също слушат и транскрибират гласови записи, за да подобрят системите за разпознаване на реч.

Социалната платформа ще ви позволи да правите гласови записи като част от нова програма, наречена "Произношение" в приложението си Viewers Market Research. Ако се класирате за участие в програмата, Facebook твърди, че ще можете да записвате фразата Hey Portal, последвано от първото име на другар от списъка ви с приятели. Ще можете да направите това с имената на до 10 души и трябва да записвате всяко изявление два пъти.

По отношение на плащането, ако извършите набор от тях, получавате 200 точки в приложението Viewpoints – и не можете да ги осребрите, докато не спечелите поне 1000 точки. Това се превежда като награда от $5 чрез PayPal.

Програмата "Произношение" ще бъде достъпна за потребители в САЩ на възраст над 18 години, които имат повече от 75 facebook приятели. Компанията казва, че ще движи темпото бавно, така че няма да бъде на разположение на всички потребители веднага. Ако е налично за вас, няма да е необходимо да актуализирате приложението Viewpoints, за да го видите.

Виж още: COVID-19 провокация предизвика безредици на европейска територия

Тагове: