Samsung се готви да пусне Galaxy Z Fold 5 в края на юли и очакваме малко по-тънък дизайн и по-тънка панта. Компанията несъмнено работи по Galaxy Z Fold 6 за следващата година, а известен източник от Twitter очевидно има някои потенциално добри и лоши новини.

Започвайки първо с това, което би могло да бъде добрата новина, профилът Revegnus в Twitter твърди, че Samsung ще промени съотношението на страните на дисплея на смартфона Galaxy Z Fold 6.

Няма информация какво ще включва тази промяна, но Galaxy Z Fold 4 е приел съотношение на страните 23.1:9. Това прави екрана на смартфона изключително висок и тесен в сравнение с обикновените телефони. Това е чудесно за превъртане на уеб страници и канали в социалните мрежи, но не е толкова удобно за всичко останало (особено когато се опитвате да докоснете в горната част на екрана или близо до нея).

Ето защо е логично Samsung да предложи нещо по-близко до традиционните екрани на телефоните. Galaxy Z Fold 6 ще се присъедини към съперници като HONOR Magic Vs (21.3:9), vivo X Fold 2 (21:9) и Pixel Fold (17.4:9), ако приеме по-традиционно съотношение на страните.

Възможно е да има и не толкова вълнуващи новини за сгъваемия модел от 2024 г., тъй като лийкърът твърди, че Samsung се придържа към същия 50 МР сензор като при Fold 5. Смята се, че Fold 5 на свой ред използва същия сензор (ISOCELL GN3) като настоящия Galaxy Z Fold 4. Така че тези, които очакват преминаване към по-голям сензор и/или сензор с по-висока резолюция, може да останат разочаровани.

Въпреки това до очакваната премиера на Galaxy Z Fold 6 остава повече от година, така че нещата могат да се променят. Междувременно Revegnus няма съвсем същия дълъг опит като други утвърдени източници. Така или иначе, със сигурност трябва да приемате тези последни твърдения с известна доза недоверие.

Снимка: Unsplash

Виж още: Това са всички устройства, които Samsung ще покаже на Galaxy Unpacked