Honor планира да се изправи срещу гиганта Apple и неговата екосистема в бъдеще.

Главният изпълнителен директор на Honor Джао Минг съобщи по време на събитие, че компанията иска да се пребори с Apple и нейната екосистема. За да постигне това, Honor ще продължи да инвестира в научноизследователска и развойна дейност, която през 2022 г. е представлявала 10% от общите приходи на компанията.

Минг добави, че iPhone всъщност е превъзхождан от много телефони с Android по отношение на хардуера, дизайна, свързаността и живота на батерията, но потребителите все още предпочитат Apple заради iOS и силната екосистема. Ето защо Honor иска да подобри своята платформа MagicOS и да създаде сравнима или по-добра екосистема.

Главният изпълнителен директор на Honor посочи, че смартфоните на Apple имат по-лош хардуер, остарял дизайн, лошо покритие и слаб живот на батерията в сравнение с много смартфони с Android, включително серията Magci5. Независимо от това хората се насочват към Apple най-вече заради iOS и екосистемата, която тя предоставя.

И не може да се отрече, че iOS на Apple е плавна, надеждна и мощна по свой собствен начин, така че Honor ще се опита да се конкурира в това отношение с бъдещите си версии на своята MagicOS. Фирмата също така ще се съсредоточи повече върху изграждането на богата екосистема, която би могла да предизвика не само Apple, но и предишния ѝ партньор Huawei с неговата HarmonyOS.

Снимка: Unsplash

Виж още: Поликомп и Honor анонсират своето партньорство

 

Тагове: