Huawei Consumer Business Group представя серията HUAWEI nova 10, включваща два стилни смартфона с ултра мощни предни камери и усъвършенствани SuperCharge режими.

Десетото поколение nova наследява концепцията на серията HUAWEI nova - иновативен дизайн и отлична изработка. Тук дизайнът е базиран на класическия Star Orbit Ring, а предната камера е развита с нови възможности за заснемане, с които потребителите да се изразяват уверено, оставайки винаги в тренда. Серията включва моделите Huawei nova 10 и Huawei nova 10 Pro.

Перфектната снимка от всеки ъгъл, с предната или задната камера

 

От селфита до влогове, серията HUAWEI nova продължава лидерството си в иновациите при предните камери. С HUAWEI Multi-Vision Photography nova 10 Pro идва с двойна предна камера. Единият обектив от фотосистемата на предната камера включва първата в индустрията предна 60 MP ултраширока камера с автофокус, поддържаща 100-градусово поле на заснемане и 4K видео, с отлична разделителна способност и светлочувствителност. В допълнение предната 8-мегапикселова портретна камера за близък план, отново първа в индустрията, поддържа 2х оптично увеличение и до 5х цифрово увеличение.

HUAWEI nova 10 Pro разполага и с първата в индустрията предна камера с мигновен автофокус - Instant AF с Quad Phased Detection (QPD). В сравнение с обикновен обектив с автофокус той обещава 30% увеличение на скоростта на фокусиране, което значително подобрява разделителната способност на широкоъгълни изображения със 119%. В съчетание с Portrait Close-up камерата и използването на автофокус върху основния обект портретите в близък план вече постигат 150% увеличение в резолюцията.

Технологията XD Fusion подобрява резултатите от мобилната фотография за всеки възможен сценарий - при предно или задно осветяване и снимки с висок динамичен обхват (HDR) за постигане на деликатни боке ефекти, помагайки на потребителите да заснемат ясни и висококачествени портрети в близък план.

Благодарение на 0.7X~5X Free Zoom, HUAWEI nova 10 Pro улавя 54 mm портретно фокусно разстояние, 27 mm широкоъгълно фокусно разстояние и 19 mm ултраширокоъгълно фокусно разстояние, осигурявайки постоянно и отлично качество на изображението в различите ситуации.

Междувременно основната камера на HUAWEI nova 10 Pro е оборудвана с 50 MP Ultra Vision Photography. Тя използва цветния филтър RYYB на Huawei, който в сравнение с обикновен сензор увеличава приема на светлина с 40 процента. Камерата поддържа и Instant AF с QPD и технология за нулево забавяне на затвора (ZSL), която предлага идеални резултати при снимане в среда с ниска осветеност, и поддържа функцията AI Snapshot за заснемане на всеки момент и спомен.

Влог в движение с Dual-View видео, следящ фокус и 0.7X~5X увеличение

Влогърството се превърна в нов начин за младите хора да изразяват себе си и да споделят ежедневния си живот, особено чрез популярни платформи, фокусирани върху видео съдържание.

С актуализирани възможности за автоматично фокусиране на двойната предна камера HUAWEI nova 10 Pro може интелигентно да превключва фокуса към различни обекти и чрез функцията Showcase Focus обектите да бъдат ясно показани дори във влогове, заснети на закрито. Междувременно технологията може да използва няколко камери на смартфона, за да снима едновременно, предлагайки комбинации от двете предни камери, предна и основна камера, както и снимане картина в картината. За снимки на открито с широки зрителни полета потребителите могат свободно да регулират увеличението, за да заснемат лесно видеоклипове с 0.7X~5X приближение в допълнение към възможностите за двойно автоматично фокусиране на предната камера.

При видеозапис със задната камера HUAWEI nova 10 Pro предлага функцията Follow Focus, която заключва и следва видео обекта. Дори ако обектът е временно скрит, фокусът ще остане върху него, когато той се появи отново пред камерата. Освен това HUAWEI nova 10 Pro съчетава функциите за аудио проследяване, потискане на фоновия шум и широка цветова гама P3. Серията nova 10 включва и Petal Clip - приложение за създаване на видео с едно щракване, което включва motion фотография, видео стабилизиране, цветна градация, аудио извличане и технологии за редактиране за висококачествена влог продукция.

Серията HUAWEI nova 10 надгражда дизайна Star Orbit Ring до новия Star Orbit Craft, който добавя повече блясък и копринено докосване. HUAWEI nova 10 Pro е с дебелина от 7.88 мм и тежи 191 г; докато HUAWEI nova 10 е още по-тънък и по-лек, с дебелина 6.88 мм и тегло 168 г. И двата модела постигат баланс между производителност и лесен и удобен за захващане дизайн.

Смартфоните от серия nova 10 вече се предлагат в цвят Starry Silver като допълват иконичния златен Star Orbit Ring за още по-елегантен външен вид и премиум усещане. Серията се предлага и в цвят Starry Black, като двете различни цветови решения отговарят по-добре на модните избори и личен стил на потребителя.

Нови нива в бързото зареждане, разсейването на топлината, гейминга и тегленето на съдържание

За да се справи с предизвикателствата, свързани с живота на батерията, произтичащи от различните сценарии за използване, включително гейминг и видеозаснемане, Huawei продължава да бъде лидер в иновациите, свързани с технологиите за бързо зареждане. HUAWEI nova 10 Pro поддържа 100W HUAWEI SuperCharge и е оборудван с новия Turbo Mode, който спомага за моментално зареждане. Необходими са само 10 минути, за да заредите телефона до 60% и 20 минути за пълно зареждане.

HUAWEI nova 10 Pro идва и с технология за течно охлаждане (Ultra-Generation VC Liquid Cooling), която осигурява разсейване на топлината с по-добра скорост и равномерност. Той използва базирана на AI технология за измерване на температурата, която открива горещите точки по повърхността на телефона и оптимално преразпределя топлината, осигурявайки по-хладно и гладко потребителско изживяване.

Независимо дали става въпрос за игри, гледане на видеоклипове или разглеждане на снимки, смартфоните от серията HUAWEI nova 10 се фокусират върху ярките, живи дисплеи и подобряването на детайлите, което позволява на потребителите да се потопят в картината. Серията HUAWEI nova 10 поддържа 1.07 милиарда цвята, висока честота на опресняване на кадъра до 120 Hz, както и честота на дискретизация при докосване 300 Hz11, което предлага на потребителите по-плавно потребителско изживяване, независимо дали става дума за ежедневни операции или сърфиране в мрежата.

По отношение на гейминг преживяването серията HUAWEI nova 10 разполага с новия Touch Turbo 2.0. Потребителите могат да разклатят телефона, за да задействат съответната клавишна операция, което ефективно подобрява потребителското изживяване на мобилните игри. Серията HUAWEI nova 10 е оборудвана и със Stereo Dual Speakers с ултра широкото звуково поле на Histen.

За комуникации серията HUAWEI nova 10 поддържа Wi-Fi 6 Enhancement и 4K QAM модулация, което осигурява по-бързи скорости на качване и изтегляне със скорост 3.2 Gbps, предлагайки супер бързи, безпроблемни изтегляния и бързо споделяне.

Снимки: Huawei