Свежият часовник Huawei Watch GT 2е вдъхновява потребителите към по-активен и здравословен начин на живот, като добавя редица интересни функции, сред които и възможността за наблюдение на кислородната сатурация на кръвта, която Huawei въвежда за пръв път в този модел. Часовникът притежава супер мощна батерия, която издържа до две седмици, и помага на потребителите да се информират за здравословното си състояние в реално време чрез функциите за измерване на пулса и следене на параметрите на качествения сън. 

HUAWEI Watch GT 2e идва с 1.39-инчов AMOLED сензорен дисплей с висока резолюция. Важно е да се спомене, че се отличава от другите часовници с новата си по-спортна визия в свежи цветове – Mint Green и Lava Red, като за традиционалистите се предлага и в класически черен цвят. Унисекс дизайнът му приляга както на дамска, така и на мъжка китка. Винаги с вас във вашите спортни активности, Watch GT 2e e удобен за носене през целия ден и дори по време на сън.

Watch GT 2e предлага богат избор за персонализация чрез множество циферблати, сред които и нови анимирани, които допълват действията на потребителя, когато се движи. Всеки може да персонализира и настройките, които желае, като например да избира какви напомняния да получава през деня.

Виж още: Новият телефон на Huawei мери температурата

HUAWEI предлага с този часовник истинско спортно преживяване със 100 режима за тренировка, сред които редица дейности на открито (бягане, ходене, туризъм, колоездене) и закрито (плуване, кростренажор, ходене и други). В професионалните режими за тренировка HUAWEI WATCH GT 2е осигурява цялостен мониторинг, който може да проследява 190 вида данни – всичко това, за да помогне на потребителите да извлекат максимума от тренировката си. И не само. Часовникът автоматично разпознава 6 професионални режима на тренировка, като предлага по-интелигентно спортно изживяване на своите потребители.

HUAWEI WATCH GT 2e е оборудван с голяма памет за съхранение на данни, която може да събира около 500 mp3 песни. Потребителите могат да слушат любимите си плейлисти по време на тренировка с Huawei Music и Bluetooth слушалки.

От световната си премиера в края на март до днес WATCH GT 2e вече спечели множество международни медийни награди, сред които такива от Newsweek, Android Headlines, PhoneArena, Pocketnow и Trusted Reviews, които го отличават и препоръчват заради изключителната издръжливост на батерията, атрактивния спортен дизайн и премиум усещане на много добра цена. Часовникът получи и признание за Best choice сред всички фитнес смарт часовници за Android смартфони oт световната технологична медия Pocketnow.

HUAWEI WATCH GT 2e се предлага на препоръчителна цена от 349 лева в мрежата на Технополис, Техномаркет и партньорите на дистрибутора Polycomp. Може да бъде закупен още самостоятелно или заедно с тарифен план на атрактивна цена, в брой или на изплащане в търговските мрежи на Теленор и Виваком, а по-късно тази седмица и от магазините на A1.