Ако сте горд притежател на Google Glass и възнамерявате да си купите нов автомобил Hyundai, съвсем скоро ще бъдете в състояние да контролирате основни функции на колата си направо от интерактивните очила. Hyundai обяви, че някои модели от следващото й поколение превозни средства ще бъдат в състояние да се свържат с Google Glass с помощта на приложение, което ще бъде предварително интегрирано в седана Genesis (първия предвиден с такава опция автомобил).


Собствениците на Google Glass, както и на Genesis (2015 година), ще бъдат в състояние да използват устройството, за да намерят своето превозно средство, да го стартират автоматично, да изпращат адреси към системата за навигация и да заключват и отключват вратите. Hyundai ще изпраща и уведомления до Glass, за да предупреждава, когато превозното средство има нужда от поддръжка.

Но за добро или лошо, интеграцията спира дотук! Все пак е помислено за намаляване на отвличането на внимание по време на шофиране. Но дори и само с тези екстри Hyundai вижда много приложения на носещите се устройства с нейните автомобили, така че очаквайте повече в бъдеще.


"Носещите се устройства са чудесен начин да се разшири взаимодействието във и извън превозното средство чрез използването на тези малки екрани за бърз достъп до отдалечени функции, даващи навременна информация за автомобила", се казва в изявление на изпълнителния директор на Hyundai Бари Ратзлаф.


Засега Hyundai приложението ще има интерфейс, съответстващ с Glass, но то няма да носи специфичните функции, които са пригодени към умните очила на Google. Вместо това Glass приложението е просто още една версия на съществуващото Hyundai Blue Link, което вече предлага същите тези характеристики за iOS и Android.

Това изненадващо бързо приобщаване с умните очила на Google вероятно ще бъде сред най-футуристичните начини за управление на колата.

 

Ясни са цените на диоптричните модели Google Glass!