Илон Мъск и Tesla искат да направят „магия“ чрез актуализация на фърмуера. Предприемачът милиардер написа в своя Twitter профил, че компанията е на път „да сложи край на безпокойството" чрез OTA (over the air) обновяване на софтуера на всички превозни средства Model S. Това е цялата информация, която имаме, но Мъск казва, че ще разберем повече този четвъртък в 9AM PT (18 часа българско време).

"Краят на безпокойството" се отнася за тревогата и напрежението, което усещат водачите на електрически автомобили, когато животът на батерията започне да намалява. Високоскоростните зарядни устройства на Tesla са малко и рядко срещани, а на нормалните зарядни отнема толкова време, че шофьорите често чувстват, че трябва да стигнат до целта на пътуването си, преди изчерпване на батерията.

Tesla работи по разширяване на своята мрежа от високоскоростни зарядни станции, за да реши този проблем, но ако Мъск успее да се справи чрез софтуерна актуализация, това ще е много добра новина и за инженерите, и за собствениците на Model S.

 

 

Прочетете още: Акционери искат Apple да купи Tesla