iPadOS 17 може и да не носи най-вълнуващите новини относно Apple, но въпреки това е индикатор за темпа, с който се движи софтуерното звено на компанията. Слухове, споделени от @analyst941 в Twitter, сочат че iPadOS 17 ще включва няколко забележителни промени за потребителите на iPad.

Според информацията една от най-големите области на фокус за iPadOS 17 ще бъде Stage Manager. Apple дебютира със Stage Manager като нов интерфейс за многозадачна работа като част от iPadOS 16, но функцията е получила смесени отзиви от потребителите на iPad. Съобщава се, че като част от iPadOS 17 Apple е подготвила множество актуализации за Stage Manager, въпреки че изглежда, че основата на функционалността ще остане същата.

  • Поддръжка на уебкамера за външен монитор.
  • Настройки на източника на аудиоизход.
  • Поточно предаване на няколко аудио/видео източника едновременно с включен Stage Manager.
  • Възможност за промяна на размера на док станцията (само в настройките на външния дисплей).
  • Заспиване на дисплея на iPad; външният дисплей остава включен.

Източникът на информация казва също, че Apple разработва "специална версия на iPadOS 17" за често споменавания по-голям iPad, който е в процес на разработка. Източници като Рос Янг и Bloomberg твърдят, че Apple работи по 14.1-инчов iPad, който може да бъде пуснат на пазара по някое време тази година или в началото на 2024 г. Имаше дори слух, според който се разработва 16-инчов модел.

Съобщава се, че тази "специална версия" на iPadOS 17 ще включва поддръжка за захранване на два външни дисплея с 6K резолюция при 60 Hz. Източникът не е предоставил допълнителни подробности за това, което може да предложи тази актуализация.

И накрая, но не на последно място - Apple съобщава, че като част от iPadOS 17 ще пренесе "всички функции" на персонализирането на заключения екран на iPhone в iPad. Смята се, че това ще включва и възможността за първи път да се регулира позиционирането на часовника при Lock Screen на iPad.

Снимки: Unsplash

Виж още: Apple току-що издаде сериозно предупреждение за сигурността на десетки Mac, iPad и iPhone