Остават само няколко седмици до очакваното пускане на пазара на серията iPhone 15. Тази премиера ще бъде забележителна по няколко причини: iPhone ще премине към USB-C (най-накрая), всички устройства от линията ще получат Dynamic Island, а iPhone 15 Pro Max може да бъде преименуван на iPhone 15 Ultra и да се появи с функции, които никога не сме виждали в iPhone, като например камера с перископно увеличение.

През тази година се очаква и още нещо: повишаване на цените на iPhone 15. И преди сме виждали доказателства за това, но Digitimes е видял нови доказателства от източници от веригата за доставки.

Никой не знае какви ще бъдат цените. Според оценките обаче увеличението е в диапазона от 100 до 200 долара. Също така не знаем дали цените ще се повишат само за моделите Pro/Ultra или за всички устройства iPhone 15 като цяло.

Независимо от това на този етап е почти сигурно, че цените на iPhone 15 ще бъдат по-високи, отколкото през предходните години. Това означава, че можем да очакваме OEM производителите на Android да отговорят със същото. Без значение какво е отношението ви към Apple, добре известно е, че производителите на Android флагмани гледат към Купертино за насоки за ценообразуване. Дори ако намерението е да подбият цените на iPhone, конкурентите използват Apple, за да преценят готовността на потребителите да харчат за определени функции.

С други думи, очаквайте скоро цените на любимите ви устройства с Android да се увеличат. Всъщност може да го видим съвсем скоро, тъй като слуховете сочат, че Google може да увеличи цените на серията Pixel 8. Ако стане така, това ще бъде първото увеличение на цените на Pixel в САЩ след пускането на серията Pixel 6. Ако погледнем по-далеч, би било разумно да очакваме увеличение на цените и за серията Galaxy S24.

 

Снимка: Unsplash

Виж още: Очаква се моделите на iPhone 15 Pro да бъдат със 100 до 200 долара по-скъпи

 

Тагове: