Наскоро каналът в YouTube JerryRigEverything установи, че може да счупи гърба на iPhone 15 Pro Max, като го огъне в ръцете си. Хората се запитаха дали новата титанова рамка със заоблени ръбове е по-малко издръжлива, въпреки че си струва да се отбележи, че по-малкият 6.1-инчов iPhone 15 Pro не се напука по същия начин. 
От Consumer Reports се опитаха да повторят констатациите с помощта на малко по-научна методология и установиха, че iPhone 15 Pro Max не се е напукал под натиска. Consumer Reports беше един от водещите критици на дизайна на iPhone още по времето, когато iPhone 6 беше #Bendgate. 
Напомняме, че дизайнът на iPhone 15 Pro и Pro Max включва дисплей и матираното задно стъкло с титанова рамка отстрани. Титанът е слят с вътрешно алуминиево шаси. Титанът сам по себе си е здрав материал, но хората се питат дали заоблените ръбове, където титанът се среща със стъклото, правят стъклото по-податливо на счупване или напукване, отколкото при дизайна с плоски ръбове на 14 Pro. 
Във видеоклипа на Consumer Reports устройството се тества с помощта на машина за изпитване на натиск, която прилага 100 килограма по цялата дължина на устройството. Телефонът се огъва и след това се възстановява, след като натискът е освободен, но не се забелязват пукнатини. 
Consumer Reports също така тества Pro Max в машина за тестване на падане, в която Tumblr пуска телефона върху каменна основа 100 пъти последователно. Телефонът оцеля без никакви повреди. Означава ли това, че видеото на JerryRigEverything е фалшиво или невалидно? Разбира се, че не. Но може би показва отговорността на това да се разчита само на един тест като доказателство, че нещо е по-лошо. Истинската картина на издръжливостта на iPhone се разкрива само в съвкупност. 


Отделно от това новият титанов дизайн на iPhone също е обвиняван като виновник за проблемите с прегряването. Този уикенд Apple направи изявление, в което посочи, че това не е така, а клиентите трябва да очакват скоро софтуерна актуализация на iOS 17, която ще отстрани грешка, при която телефонът може да се нагорещи повече от предвиденото. 
Междувременно не се опитвайте да огъвате телефона си - никога не знаете какво точно ще се случи във вашия тест.  

Снимки: Apple

Виж още: iPhone 15 Pro Max има четвъртия най-добър дисплей на смартфон според тестовете на DxOMark

Тагове: