Донякъде подозрителен слух за сгъваем смартфон Sony Xperia беше споделен от профил, който изглежда има неясни източници на информация. Въпреки това винаги си заслужава да се съобщава за потенциално нови телефони Xperia, тъй като има значителен интерес към това, което Sony може да планира, за да продължи да оцелява на конкурентния пазар на смартфони. Предполагаемата информация от Южна Корея твърди, че следващото поколение компактен смартфон Xperia на Sony също ще бъде сгъваемо устройство.

В съобщението от типа "със задължителна доза съмнение" дори се посочва какъв тип сгъваем ще бъде този предполагаем компактен Sony Xperia: "вертикално отворена мида". Така че това може да е нещо по-близко до гамата Galaxy Z Flip на Samsung, но в по-малка форма, а не да е като модел от по-голямата серия Galaxy Z Fold. Това се подкрепя от твърдението, че няма да има втори екран за потенциалните Xperia F, Xperia Flex или Xperia Fold, което прави това мистериозно устройство вероятно нещо като намален Sony Xperia 1 V, сгънат наполовина.

Въпреки че би било достатъчно лесно да се отхвърли подобно неясно изтичане на информация, независимо от желанието на феновете за нова компактна Xperia или за това Sony най-накрая да се пробва в сегмента на сгъваемите устройства, има някои по-съществени доказателства, че поне един модел от вида е в процес на подготовка. Още през февруари източник с доказан опит във форума на Esato, известен като spektykles, публикува, че има да каже нещо интересно по темата, въпреки че оттогава не се е появило нищо по-конкретно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Google ще плати абсурдна сума за вашия iPhone, ако преминете към Pixel Fold